Jesper Christensen bliver Københavns nye børne- og ungdomsborgmester

Socialdemokratiet i København peger på gammel kending til sin anden borgmesterpost.

Den nuværende socialborgmester Jesper Christensen skifter fagområde og fortsætter som børne- og ungeborgmester i København. (© Socialdemokraterne)

Det bliver en rutineret herre, der formentlig kan sætte sig for bordenden for Børne- og Ungeforvaltningen i Københavns Kommune.

Socialdemokratiet i København peger på nuværende socialborgmester Jesper Christensen som manden, der skal have det politiske ansvar for børne- og ungdomsområdet i kommunen.

Det er den borgmesterpost, som partiet vil vælge foruden overborgmesterposten.

At det bliver Jesper Christensen står klart allerede nu, da der officielt ikke er andre kandidater til posten.

Medlemmerne af Socialdemokratiet i København har fået beskeden rundsendt på en mail her til eftermiddag. En mail som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

”I aften vedtager vi på et ekstraordinært delegeretmøde vores indstilling til børne- og ungdomsborgmesterposten. Kredsene har til aftenens møde indstillet Jesper Christensen,” skriver partiets lokalformand i København, Jan Salling Christensen rundt til medlemmerne.

Fristen udløb klokken 12.00, og der ikke længere mulighed for at opstille modkandidater.

Han vælges formelt som partiets kandidat senere i aften. Enhedslisten har andetvalget i København, og de har allerede meldt ud, at de vil have borgmesterposten i Teknik- og Miljøforvaltningen. Herefter kan Socialdemokratiet vælge deres post. Her har partiet sagt, at man går efter børne- og ungdomsborgmesterposten.

Den 55-årige københavnske fagborgmester har tidligere været børne- og ungeborgmester i København. Det blev han tilbage i 2013, da Anne Vang trak sig fra politik.

De seneste fire år har han været partiets fagborgmester på socialområdet i København. Han fik ved valget i tirsdags 1.785 stemmer – kun overgået af overborgmester Frank Jensen og den unge komet Marcus Vesterager.

DR Nyheder forsøger at få en kommentar fra Jesper Christensen.