Kampvalg: Radikale i København skal stemme om partiets næste borgmesterkandidat fredag

To kandidater har foreløbig meldt sig som bejlere til posten som partiets spidskandidat efter Anna Mee Allerslev.

Både Mia Nyegaard og Tommy Petersen vil stille op, når der skal stemmes om, hvem der skal være den nye spidskandidat i København. (© Radikale Hovedstaden)

Der bliver kamp om at overtage rollen som spids- og borgermesterkandidat for De Radikale i København efter Anna Mee Allerslev.

Mindst to kandidater har allerede meldt sig som bejlere, og der kan nå at komme flere til, inden partiet fredag klokken 17 vælger, hvem der skal tage posten.

- Vi holder et møde på fredag, hvor alle medlemmer fra København skal stemme om, hvem der skal være vores spidskandidat, siger Anne Eskildsen, næstformand for Radikale i København.

- Kandidaterne skal melde sig inden mødet, så vi kan få overblik over, hvor mange, der er, og så har vi en afstemning. Derefter har vi en spidskandidat, siger hun.

To kandidater fra Borgerrepræsentation

Den ene kandidat er Tommy Petersen, der sidder i Borgerrepræsentationen, og som i dag blev udpeget som ny politisk leder for partiet.

- Jeg stiller mig naturligvis til rådighed som en af kandidaterne til den post, siger han til DR Nyheder.

Også Mia Nyegaard, der ligeledes er medlem af den københavnske Borgerrepræsentation, har meldt sig som bejler til posten.

- Jeg er klar til at stille mig frem som spidskandidat, fordi jeg vil et København, hvor vi har fokus på socialpolitikken, samtidig med at vi skaber fremtidens København med fokus på børn, det grønne og erhvervslivet, siger hun til Politiken.

- Jeg tror, jeg kan samle baglandet, kandidaterne og gruppen, og så kan jeg samarbejde med alle på Rådhuset.

Bryllups- og byggesag

Anna Mee Allerslev efterlod plads til en ny spidskandidat, da hun i dag trak sig fra sin post som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Det skete på baggrund af de sager, der har verseret i medierne i den seneste tid. Blandt andet havde hun kvit og frit lånt Københavns Rådhus til at afholde bryllupsreception, der ellers ville have kostet 65.000 kroner at afholde. De penge betalte hun, efter at BT havde belyst sagen.

Senest er det kommet frem, at Allerslev har bedt Teknik- og Miljøforvaltningen tage hånd om en byggesag, hvori hendes private ven er en af parterne.

I morges annoncerede Anne Mee Allerslev på Facebook, at hun ville træk sig, og på et pressemøde ved middagstid sagde hun farvel De Radikale i København:

- Jeg har indset, at jeg i den nuværende situation ikke kan komme til at tale om det, jeg brænder allermest for i hele verden: At tale radikal politik om København og med københavnerne.

- Jeg vil så hurtigt som muligt fratræde min stilling som borgmester. For at der ikke er tvivl, så er det i dag, jeg siger farvel til politik i København, lød det fra Allerslev.

Facebook
Twitter