Borgmesterdrama tæt på slut i Kerteminde: Flertal bag S

Efter flere dages forhandlinger er der 13 mandater bag socialdemokraternes Kasper Eising i Kerteminde.

Hans Luunbjerg (tv) måtte opgive borgmesterposten efter tilbagegang for Venstre i Kerteminde. I stedet bliver det efter al sandsynlighed socialdemokraternes Kasper Eising Olesen (th), der tager posten, (© DR FYN)

Den nye borgmester i Kerteminde bliver efter al sandsynlighed Kasper Eising Olesen.

I hvert fald står 13 mandater bag socialdemokraten efter flere dages højspændte forhandlinger.

- Det ser ud til, at der er 13, der peger på mig som borgmester. Men vi vil rigtig gerne have flere med i den aftale, så derfor har vi aftalt, at aftalen er åben for alle, der gerne vil være med, siger Kasper Eising Olesen.

Efter valget stod Socialdemokraterne og Konservative med hver syv mandater, og den afgående Venstre borgmester Hans Luunbjerg ville ikke pege på nogen af dem, men efter et møde her til formiddag ser aftalen nu til at være landet. Aftalen skal skrives efter planen under kl. 11.30.

Håber stadig på bred aftale

Lige nu er partierne tilbage og vende aftalen med deres bagland, men Kasper Olesen håber stadig, at flere partier - særligt konservative vil gå med i aftalen.

Udover Socialdemokraterne er det SF, Venstre og Enhedslisten, der er med i aftalen. Men altså ikke konservative og Klavs Norup Lauridsen, der fik et kanonvalg og sørgede for at konservative gik fra 1 til 7 mandater i Kerteminde Byråd.

- Lige nu synes jeg, det er ærgerligt, at vi ikke kan finde en bred konstituering. Det, synes jeg, Kerteminde havde fortjent, siger Kasper Eising Olesen.

De Konservative vandt en jordskredssejr og gik frem fra et til syv mandater. Ikke mindst partiets borgmesterkandidat, skoleleder på Langeskov Skole Klavs Norup Lauridsen var en stemmesluger med 1345 personlige stemmer.

Også Socialdemokratiet fik et godt valg og fik syv mandater, mens den siddende borgmester Hans Luunbjerg og Venstre gik tilbage med 3,1 procentpoint fra fire til tre mandater.