Anna Mee Allerslev: 'Jeg fik ikke vurderet, om det også var rimeligt'

Selvom hendes egen lokalformand går i protest, så afviser Anna Mee Allerslev at trække sig.

- Jeg har gjort det galt, at jeg ikke tog stilling til, om det også var rimeligt, at jeg og andre politikere kunne låne de her lokaler gratis, siger Anna Mee Allerslev.

Den radikale spidskandidat i København, Anna Mee Allerselv, er under hårdt pres i sagen om hendes gratis lån af Københavns Rådhus til sit bryllup i august.

Senest har hendes egen lokalformand, Bo Nissen Knudsen, trukket sig i protest mod hende og skrevet på Facebook, at hun "midt i stormvejret, har prioriteret at bruge sin tid på interne intriger i partiet og på systematisk og med talløse løgne at underminere partiforeningens demokratiske strukturer og beslutningsgange".

Trods modvinden agter Anna Mee Allerslev at blive som den radikale spidskandidat. På spørgsmålet om, hvorvidt hun vil trække sig, lyder svaret:

- Jeg vil sige, at jeg fokuserer på nutiden og valget, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at give Det Radikale Venstre det bedst mulige valg.

Anna Mee Allerslev lagde tidligere på dagen et længere opslag på Facebook, hvor hun forsøger at forholde sig til de kritikpunkter, der er rejst i forbindelse med hendes bryllupsreception på rådhuset i København.

Beklager manglende vurdering af rimelighed

Borgmesteren forklarer i et interview med DR Nyheder, at hun skrev opslaget, fordi der ifølge hende har været "et kæmpe behov for, at jeg kommunikerer mere direkte med folk".

- Så jeg har fremlagt sagen præcist som den er rent faktuelt, men også som jeg oplever den.

Men beklager du din dårlige dømmekraft i den her sag?

- Det kan du jo kalde det.

Hvad kalder du det selv?

- Sådan som jeg selv har formuleret det og selv føler det, så er jeg blevet klogere. Jeg har lyttet til den kritik, der har været af, at jeg brugte de regler, der gav os politikere lov til at låne et lokale gratis på rådhuset mod betaling af alle omkostningerne. Når jeg ser, hvad folk kritiserer, har jeg været alt for fokuseret på, at jeg har holdt reglerne, og at jeg har betalt omkostningerne. Så jeg fik simpelthen ikke vurderet rigtigt, om det også var rimeligt, om reglerne var sådan. Det er jeg rigtig, rigtig ked af, for det gør jeg normalt.

Så hvad har du gjort galt?

- Jamen, jeg har brugt de regler, der var der. Har fokuseret på, at jeg har brugt reglerne og betalt omkostningerne. Derfor har jeg gjort det galt, at jeg ikke tog stilling til, om det også var rimeligt, at jeg og andre politikere kunne låne de her lokaler gratis. Og det synes jeg faktisk ikke, det er. For jeg synes ikke, der skal være forskel på politikere og andre mennesker. Derfor var det også dumt, at jeg brugte de regler. Det skulle jeg ikke have gjort. Det er det, jeg har sagt undskyld for. Jeg kunne mærke, at folk havde behov for at høre detaljerne og spørge mig om alt. Jeg troede, jeg havde svaret, men de ville gerne høre mere. Jeg er så ked af det.

- Jeg kan ikke lave historien om, men jeg har lyttet på kritikken og har indrømmet, at jeg er blevet klogere. Og så har jeg handlet på det. Jeg har betalt lokalelejen på 65.000 kroner og det er inklusive alle mine 84 berømte, dumme spørgsmål. Det var allerede i det, jeg havde betalt, men nu har jeg også betalt lokalelejen. Jeg vil kæmpe videre.

Mee: Bølgerne er gået højt

Din lokalformand Bo Nissen Knudsen trækker sig med øjeblikkelig virkning og beskylder dig for løgne og intriger i partiet. Hvad har du løjet om?

- Jeg er rigtig ked af, at Bo trækker sig. Jeg har kendt ham igennem hele min politiske karriere, han hjalp mig som en af de første med at hænge plakater i lygtepælene, og jeg har selvom Bo er vred på mig stor respekt for hans stærke holdninger og engagement. Han har kæmpet for partiet i mange år, og han brænder rigtig meget for København.

Men det er nogle meget voldsomme beskyldninger, han retter mod dig. Hvad siger du til dem?

- Det er jeg rigtig ked af. Jeg kan ikke genkende det billede, men der har været konflikter, og bølgerne er gået højt i den her svære periode, om kampagnestrategien. Alle, der har kørt en stor kampagne, ved, at det kan være svært, når man ser i detaljerne. Men det ændrer ikke ved, uanset hvad Bo synes om mig lige nu, at jeg har haft et rigtig godt samarbejde med Bo i mange år, som jeg stadig vil huske tilbage på.

Du skriver i din Facebook-opdatering, at du næsten ikke kan komme til at tale politik. Er der ikke et tidspunkt, hvor du kan blive for stor en belastning for partiet?

- Medlemmerne har peget på mig, og det er en stor tillidserklæring.

Kæmper videre

Men hvad vurderer du selv nu?

- Jeg vil gøre, alt hvad jeg kan for...

Hvad vurderer du selv nu i forhold til, om du er blevet for stor en belastning for partiet?

- Jeg vil gøre alt, jeg kan for at leve op til den tillidserklæring. Jeg er partiets spidskandidat. Det er også derfor, jeg har sagt i dag, at der er ingen, der er mere ked af den her sag, end jeg er. Jeg har virkelig lært af hele sagen og undskyldt og sagt at jeg er blevet klogere i forhold til selve lånet af lokalet.

- Jeg har betalt pengene tilbage, og jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at komme ud og tale politik igen, for der er så meget mere at komme efter. Jeg vil stadig kæmpe for flere pædagoger og får mere grøn byudvikling. Partiet og jeg har mange visioner, og det ændrer mine personlige sager ikke ved.

Hvis du taber borgmesterposten, er du så stadig spidskandidat for De Radikale?

- Jeg har fuld fokus på at få lov til at komme ud i valgkampen og fortælle om vores grønne og børnevenlige visioner for København. Det har jeg fokus på.

Men du svarer ikke på det, jeg spørger om?

- Nej, det tager lidt lang tid at komme derhen nogle gange. Jeg forholder mig faktisk lige nu til hverdagen, og det tror jeg også, at københavnerne og du i virkeligheden forstår. Jeg har fokus på at gøre, hvad jeg kan for at overbevise københavnerne om, at radikale, grønne, børnevenlige visioner er vigtigt for byen. Derfor har jeg gjort meget ud af at forklare, hvordan jeg ser alle historierne og på mig selv. Jeg er blevet klogere og har lyttet til kritikken, og det håber jeg også har en værdi, især fordi vi har rigtig mange visioner.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter