Enhedslistens overborgmesterhåb: Vi er klar til at tage magten i København

Københavns overborgmesterpost kan gå til Enhedslisten efter socialdemokratisk styre siden 1938.

Der er lagt op til magtkamp i København mellem Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen og den nuværende socialdemokratiske overborgmester, Frank Jensen. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Socialdemokraterne har siden 1938 haft overborgmesterposten i København, men det kan være slut efter dagens kommunalvalg.

Enhedslistens debuterende spidskandidat, Ninna Hedeager Olsen, som netop har afgivet sin stemme på Nørrebro i København, er i hvert fald klar til at tage den magtfulde post, siger hun til DR.

- Vi er klar til at tage magten, hvis københavnerne vil. Men vi må se, hvad resultaterne viser, siger hun.

Siden 2010 har socialdemokraten Frank Jensen haft overborgmesterposten. Men Enhedslisten har mulighed for at blive større end Socialdemokraterne efter dette valg. Samtidig har Alternativet tidligere sagt, at de højst sandsynligt vil pege på enten Frank Jensen eller Enhedslisten.

Niko Grünfeld, der er spidskandidat for Alternativet, har sagt, at de vil gå efter det parti, som vil sikre Alternativet mest indflydelse, men at de først vil tage endelig stilling på valgnatten.

Til trods for den spændende københavnske valgaften har Ninna Hedeager Olsen sovet roligt i nat, siger hun. I det hele taget er hun tilfreds med valgkampen.

- Det har været en fantastisk valgkamp, og jeg glæder mig til at se resultatet i aften.

Resultater og Kommuneportræt

Bliv klogere på København