Fravalgt R-kandidat: Mia er en supergod kandidat

Tommy Petersen kom til kort i kampen om at blive radikal borgmesterkandidat i København.

Tommy Petersen blev fravalgt som radikal borgmesterkandidat i København.

Han afløste for nylig Anna Mee Allerslev som politisk leder for Radikale Venstre på Københavns Rådhus, men han får ikke lov til at overtage posten som partiets borgmesterkandidat i hovedstaden.

Tommy Petersen måtte her til aften erkende, at den relativt ukendte Mia Nyegaard af de radikale medlemmer i København blev foretrukket som borgmesterkandidat frem mod kommunalvalget den 21. november.

- Jeg havde da selvfølgelig ønsket, at det blev mig, men når det er sagt, så er Mia en super god kandidat. Virkelig god. Jeg kan fuldt bakke op om hende, og jeg glæder mig til at føre valgkamp sammen med hende, siger Tommy Petersen.

Det radikale kampvalg kommer, efter at integrationsborgmester Anna Mee Allerslev tidligere på ugen forlod sin post som politisk leder og borgmesterkandidat for Radikale efter flere dårlige sager.

Ikke desto mindre havde de københavnske partimedlemmer ifølge Tommy Petersen en ”rigtig god debat” forud for aftenens afstemning.

- Vi havde alle sammen tænkt, om der var mange, der havde brug for at tale om de her dårlige sager, men 99,9 procent var politiske spørgsmål om konkrete tiltag, sager og visioner. Så det var rigtig dejligt, at alle bare havde lyst til at snakke politik og komme videre nu.

Allieret med Anna Mee

Tommy Petersen har i flere år arbejdet tæt sammen med Anna Mee Allerslev og beskrives som en trofast støtte af den afgående borgmester, men han vurderer ikke, at hans tætte forhold til Anna Mee Allerslev har påvirket aftenens afstemning.

- Nej, det tror jeg egentlig ikke. Det virkede ikke som om, at det fyldte så meget deroppe. Mia har jo også siddet i gruppen og arbejdet tæt sammen med Anna Mee. Det tror jeg ikke rigtig betød noget. Jeg tror godt, at folk kan skille det ad. At Anna Mees sager har været af en privat karakter, det kan man jo ikke stille os andre til ansvar for, siger Tommy Petersen.

Udover at Anna Mee Allerslev for nylig valgte at tilbagebetale 65.000 kroner for brug af rådhuset til sit private bryllup i august, så valgte Tommy Petersen i går ligeledes at betale penge tilbage for brug af rådhuset i forbindelse med sin 40 års fødselsdag.

Tror du, at den sag har spillet en rolle?

- Det vil jeg da ikke håbe. Vi har jo lov til at holde en reception i anledning af jubilæer eller 40 års fødselsdage, hvilket jeg også synes er i orden på arbejdspladser.

- Men efter den her lange debat om, hvordan rådhuset bliver brugt, og at det er borgernes hus også, så synes jeg, at når borgerne skal betale for det, så vil jeg også godt betale for det, og derfor har jeg tilbudt at betale for det. Men det er ikke noget, som jeg tror, at ret mange andre gør. Det vil jeg heller ikke nødvendigvis sige, at de skal. Det må være op til dem selv, siger Tommy Petersen.

Hvordan ser du på jeres muligheder frem mod valget?

- Vi skal ud og genstarte samtalen med vælgerne. Jeg håber, at mange vælgere godt ved, at vi står for nogle rigtig gode politiske ting. Vi har snakket rigtig meget børn, unge og uddannelse. Det er også det, vi går til valg på på landsplan. I København synes jeg, at vi har et af de mest ambitiøse børneudspil, som københavnerne har set.

- Så det handler om at komme ud og genstarte den samtale med dem, og det kræver bare, at vi er til stede på gaden og simpelthen møder folk ansigt til ansigt.

Kan I nå det?

- Det er jo det store spørgsmål. Men det er alligevel begrænset, hvor mange politikere, man har mødt på gaden indtil videre. Så mon ikke, at det er efter i morgen, hvor valgplakaterne kommer op, at alle kommer ud i gaderne. Så vi rammer dem nok samtidig med de andre, siger Tommy Petersen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk