Mia Nyegaard er ny radikal borgmesterkandidat

Efter kampvalg blandt partiets medlemmer i København er 43-årige Mia Nyegaard ny spidskandidat.

Det bliver den hidtidige radikale suppleant i Københavns Borgerrepræsentation, 43-årige Mia Nyegaard, der bliver partiets borgmesterkandidat frem mod kommunalvalget den 21. november.

Det står klart, efter at medlemmer af Radikale Venstre her til aften har stemt om, hvem der skal overtage posten efter afgående integrationsborgmester og hidtidige borgmesterkandidat Anna Mee Allerslev.

- Jeg er enormt beæret og lover alle at gøre alt, hvad jeg kan for, at vi nu kommer til ikke at tale andet end radikal politik. Hver eneste gang en journalist i de seneste dage har ringet til mig, har jeg sagt, at jeg simpelthen så gerne vil have lov at tale politik. Jeg har ikke lyst til at tale om personsager, siger Mia Nyegaard.

- Fra nu af handler det om radikal politik, og så handler det bare om go, go, go, siger hun.

Mia Nyegaard vandt afstemningen mod Tommy Petersen, der er politisk leder for De Radikale på rådhuset efter Anna Mee Allerslev og som forud for afstemningen blev betegnet som favorit, samt kandidaten Anette Thaulow.

Partiets nye borgmesterkandidat er nummer fem på den radikale liste ved kommunalvalget og socialordfører for partiet på Københavns Rådhus. Hun opnåede ikke valg ved kommunalvalget i 2013, men kom ind som suppleant i 2015.

Uden Anna Mee Allerslev som frontfigur bliver det dermed et relativt ubeskrevet blad, der skal stå i spidsen for Radikale i København i de kommende ugers valgkamp.

- Jeg vil tale så meget politik med jer alle sammen, som I har lyst til og orker. Alt det I har ringet til mig på det seneste, det håber jeg da, at I bliver ved med, siger Mia Nyegaard til de fremmødte journalister.

Mia Nyegaard fik 52 procent af de radikale stemmer, mens Tommy Petersen fik 44 procent.

Bryllupssag og intern ballade

Aftenens radikale kampvalg fandt sted, efter at partiets hidtidige borgmesterkandidat, integrationsborgmester Anne Mee Allerslev, i onsdag trak sig fra posten.

Det skete på baggrund af de sager, der har verseret i medierne i den seneste tid. Blandt andet havde hun kvit og frit lånt Københavns Rådhus til at afholde bryllupsreception, der ellers ville have kostet 65.000 kroner at afholde. De penge betalte hun, efter at BT havde belyst sagen.

Senest er det kommet frem, at Allerslev har bedt Teknik- og Miljøforvaltningen tage hånd om en byggesag, hvori hendes private ven er en af parterne.

Samtidig har der internt i Radikales københavnske vælgerforening været kritik af Anna Mee Allerslev, som af den afgående lokalformand, Bo Nissen Knudsen, er blevet beskyldt for at være intrigant og løgnagtig.

Anna Mee Allerslev står fortsat på stemmesedlen ved kommunalvalget 21. november, men har meddelt, at hun ikke ønsker at fortsætte i Københavns Borgerrepræsentation.