R-kandidat trækker sin støtte til Allerslev som spidskandidat

Anna Mee Allerslev er "så langt fra virkeligheden", at partifællen Randi Hjortsholm ikke kan støtte hende.

En radikal kandidat til kommunalvalget kan ikke længere forsvarere Anna Mee Allerslev. (Foto: Katrine Emilie Andersen © Scanpix)

Randi Hjortsholm, der er nummer fire på De Radikales kandidatliste til kommunalvalget i København, trækker sin støtte til partiets spidskandidat og beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev.

- Jeg er ikke enig i den måde, hun forvalter sin magt og position på, siger Randi Hjortsholm.

- Den her sag er så etisk forkert, at jeg er nødt til at sige - uanset om det er upraktisk for vores kampagne - at jeg menneskeligt ikke kan stå inde for det.

Sagen, som Randi Hjortsholm henviser til, er, at Anna Mee Allerslev i august lånte hallen på Københavns Rådhus til sin private bryllupsreception. Lokalet fik hun stillet til rådighed kvit og frit.

Efter kritik fra flere sider betalte Allerslev i denne uge 65.000 kroner for leje af hallen.

Men samtidig kunne BT berette, at hun i månederne op til brylluppet sendte 84 spørgsmål om receptionen til kommunens embedsmænd. Blandt andet for at få prisen i bund.

Langt væk fra virkeligheden

Det afgørende for Randi Hjortsholms beslutning er, at Allerslev også bad om at få lukket Rådhuset under receptionen.

- Rådhuset er borgernes rådhus, det er ikke en eller anden borgmesters rådhus.

- Jeg kan simpelthen ikke forsvare, at vi har en spidskandidat, der er så langt væk fra virkeligheden. Det er så langt væk fra det, hun burde have fokus på.

Vil du bakke op om Allerslev som borgmester, hvis I begge bliver valgt ind?

- Hvis jeg ikke har andre muligheder, så kan jeg jo blive nødt til det. Men jeg håber, den politiske situation er sådan, at jeg har andre muligheder.

- Jeg tror ikke på, at hun var blevet spidskandidat, hvis radikale vælgere havde haft den information, vi har nu.

Tommy Petersen, der er gruppeformand for De Radikale på Københavns Rådhus, understreger i en skriftlig kommentar, at der er fuld opbakning til Allerslev i gruppen og blandt partiets øvrige kandidater.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at Randi ikke længere ønsker at være en del af holdet, men jeg vil gerne understrege, at hun står alene med sin udmelding.

Gruppeformanden betoner, at Allerslev er spidskandidat, fordi hun "er dygtig og har skabt mange gode radikale resultater":

- Vi bakker fortsat fuldt op, og det kan en enkelt kandidat ikke ændre ved.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk