Unge opfordrer til at ødelægge valgkort og valgplakater

Kulturborgmester i København kræver støtten til Ungdomshuset stoppet for sabotage af kommunalvalg.

I forvejen bliver mange valgplakater som disse fra København udsat for hærværk. På valgdagen skal de smadres, mener arrangørerne i Ungdomshuset i Københavns Nordvestkvarter. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

- Vi gider ikke fejre de politikere, der i minutiøse detaljer skal ruinere vores lokalsamfund de næste fire år. Vi vil tæske dem.

Sådan lyder det i en offentlig invitation på Facebook, hvor gruppen Party Rebels inviterer til "valgtæsk #kv17"-arrangement i Ungdomshuset. Det sker i forbindelse med kommunalvalget 21. november.

Det skriver Berlingske.

I invitationen opfordrer gruppen til, at man møder op og får makuleret sit valgkort.

Derudover opfordres deltagere til at medbringe valgplakater af de politikere, man hader allermest.

Til gengæld vil arrangørerne stå for rundboldbat, golfkøller, dartpile og "andre kreative måder, vi kan tæske dem på".

Arrangementet får nu Københavns kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), til at kræve den økonomiske støtte til Ungdomshuset stoppet.

- Jeg har omgående som kulturborgmester bedt min forvaltning undersøge, om reglerne for tilskud til Ungdomshuset er overholdt, når der afholdes et arrangement, der opfordrer til at smadre valgplakater, skriver han i en kommentar til Ritzau.

- Tænk, at Ungdomshuset, der er så åbenlyst totalitært og nu sågar vil sabotere kommunalvalget, er støttet af Københavns Kommune. DF kræver støtten stoppet, tilføjer han.

Ifølge Charlotte Lund, der er kandidat for Enhedslisten i København, er arrangementet blot udtryk for demokratiske frihed.

- Det er et budskab om, at de ikke er glade for det nuværende system. Det er jo sådan set også en demokratisk berettiget udmelding, siger hun til Berlingske.

/ritzau/

Resultater og Kommuneportræt

Bliv klogere på København