SF halveret i Lejre: Socialdemokrat fortsætter som borgmester

Socialdemokraternes Carsten Rasmussen fortsætter som borgmester i Lejre Kommune.

En bred konstituering sikrer socialdemokraternes Carsten Rasmussen borgmesterposten i Lejre. Arkivfoto: DR.

Det bliver Socialdemokraternes Carsten Rasmussen, der fortsætter som borgmester i Lejre Kommune, efter at han sidste år afløste SF'er Mette Touborg.

- Det har været et godt valg, og jeg er glad for, at vi beholder borgmesterposten, og at vi har fået lavet en bred konstituering, som går hen over midten. Det giver stabilitet i den kommende periode, siger den genvalgte borgmester, Carsten Rasmussen, til DR.

Mette Touborg (F) trådte sidste år frivilligt tilbage til fordel for en stilling som embedsmand i Københavns Kommune, men SF's nye spidskandidat, Mikael Ralf Larsen, har langt fra kunnet fastholde Mette Touborgs mange stemmer.

Partiet går ved dette valg 17,4 procent tilbage. Det svarer til en halvering af stemmerne fra valget i 2013.

Ifølge Carsten Rasmussen (A) vil borgerne i Lejre dog ikke opleve revolutioner på trods af, at magtbalancen mellem særligt SF og Socialdemokraterne er skiftet.

- Borgerne vil ikke mærke den store forskel, for det er de partier, som har stået sammen i den seneste periode, som også gør det fremover, siger han.

Det er et flertal på 15 byrådsmedlemmer, der har flertallet i den nye kommunalbestyrelse; Seks socialdemokrater, fem SF'ere, én radikal, to konservative og én fra Enhedslisten.

Venstre og Dansk Folkeparti står uden for konstitueringen.

Mandaterne i Lejre Kommune fordeler sig således:

  • Venstre: 8

  • Socialdemokraterne: 6

  • Socialistisk Folkeparti: 5

  • Konservative: 2

  • Dansk Folkeparti: 2

  • Enhedslisten: 1

  • Radikale Venstre: 1

FacebookTwitter