Løkke: Venstre har fået et fornuftigt valg

Statsministeren er tilfreds med, at Venstre står til at få en fjerdedel af stemmerne ved kommunalvalget.

Lars Løkke Rasmussen tilbringer valgaftenen sammen med næstformand Kristian Jensen og politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen i Venstres partihovedkontor, Carlsminde. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) erklærer sig allerede nu tilfreds med Venstres resultat ved kommunalvalg.

- Alt tegner til, at vi får et fornuftigt valg, nogenlunde på niveau med det, vi havde sidst, hvor vi fik omkring en fjerdedel af stemmerne. Det er jeg meget godt tilfreds med:

- Specielt i en situation, hvor vi på landsplan har valgt at tage ansvar. Det har ligget i vores partis DNA igennem en årrække. Vi har taget hovedansvaret, og på trods af det, så har vi leveret et meget, meget flot resultat derude, siger han.

Men I flere kommuner i kernelandet går i 10 procentpoint tilbage, og det ser ud til, at I mister flere hundrede byrødder. Det må da været et problem for Venstre?

- Lad os nu. Hvis du ser det på procenten, så ligger vi nogenlunde som sidst. og jeg noterer mig, at der er mange steder, hvor vi har borgmestre, der har leveret fremgang. På Mors, i Assens, på Nordfyn. Rigtig mange steder, siger Løkke.

I 2013 fik Venstre 26,6 procent af stemmerne på landsplan, der kunne konverteres til 767 mandater i byråddene - en fremgang på 68 mandater fra valget i 2009.

Det lykkedes senere Venstre at skaffe 49 borgmesterposter ved konstitueringerne, men statsministeren tør ikke spå om, hvorvidt partiet kan leve op til det:

- Hvordan resultatet bliver omsat i form af borgmesterkæder, må vi se i løbet af valgnatten, siger Løkke.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk