Udvandret DF'er om partikollegaer: Vi solgte os for billigt

Dansk Folkepartis Pia Adelsteen mener, at partiet solgte sig selv for billigt i Mariagerfjord Kommune

Dansk Folkepartis kandidat i den nordjyske kommune Mariagerfjord, Pia Adelsteen, udvandrede i nat fra forhandlingerne, efter at Venstres Mogens Jerspersen blev valgt til borgmester. Hun vil ikke være med til at føre Venstre politik i fire år. (© (C) DR Nordjylland)

- Vi solgte os for billigt.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Mariagerfjord, Pia Adelsteen, som i nat forlod forhandlingslokalet efter Mogens Jespersen fra Venstre var blevet valgt som borgmester.

Pia Adelsteen sidder også i Folketinget for Dansk Folkeparti og er der formand for Miljø- og Fødevareudvalget.

- For mig har hele valgkampen gået på, at vi selvfølgelig skal føre DF værdipolitik. Og det er klart, at når vi står med de afgørende tre mandater, og skal pege på en borgmester, så må man også forvente at få en form for indrømmelse fra den, der gerne vil være borgmester, siger Pia Adelsteen.

Indrømmelsen udeblev, men i følge Pia Adelsteen var der andre muligheder, der skulle have været forfulgt.

- Det kunne overhovedet ikke lade sig gøre, og så mener jeg, at så kunne vi have talt med nogen andre. Men det ønskede de to andre ikke. Og det, synes jeg, er noget pjat. Jeg skal ikke sidde og føre Venstre politik i fire år.

Har et forklaringsproblem

Pia Adelsteens to kollegaer fra Dansk Folkeparti, Jan Andersen og Jørgen Hammer Sørensen, valgte at blive ved forhandlingsbordet.

Pia Adelsteen havde krav om hjemsendelsesstrategier for flygtninge i kommunen, men det kunne hun altså ikke komme igennem med.

Og Pia Adelsteen mener, at hendes to kollegaer har et forklaringsproblem overfor Dansk Folkepartis vælgere i Mariagerfjord Kommune.

- Det synes jeg faktisk, at både Jørgen og Jan har. Fordi jeg har svært ved at se, hvorfor man ikke kan få noget politik igennem. Vi har diskuteret i gruppen, hvilke politiske ønsker vi havde, blandt andet hjemsendelsesstrategier. Når vi ikke kan få det fra borgmesteren, så kan alle andre pege på ham, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk