Ny psykiatri-liste får plads i Region Midtjylland

Med 20.000 stemmer kommer Psykiatri-listen ind i regionsrådet i Midtjylland med ét mandat.

Psykiatri-listen blev startet af en gruppe medarbejdere på Psykiatrisk Hospital i Risskov i maj måned. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

I Region Midtjylland genvandt Socialdemokratiet formandsposten, da Anders Kühnau blev den store vinder.

Men psykiatrien vandt også i regionen.

Med 20.000 stemmer kom Psykiatri-listen nemlig ind i regionsrådet med ét mandat. Det går til Mikkel Rasmussen, der som nummer ti sprængte listen med et personligt stemmetal på 3565.

Psykiatri-listen blev startet af en gruppe medarbejdere på Psykiatrisk Hospital i Risskov tilbage i maj måned, hvor deres 17 kandidater bekendtgjorde, at de vil kæmpe for bedre forhold for patienter og ansatte i psykiatrien i Region Midtjylland.

Psykiatrilisten har sikret sig pladsen som næstformand i psykiatriudvalget, og til næste år er i alt 25 millioner kroner sat af til psykiatrien, hvor der i forvejen var afsat ti millioner.

De ekstra 15 millioner kommer i en ny aftale mellem alle partier, og alle pengene bliver målrettet til at løfte normeringerne på belastede sengeafsnit i regionen, forklarer Peter Møller Andersen.

Men der stopper det ikke for den nyvalgte liste.

- Når vi går i gang med forhandlingerne i 2019, så har vi også fået tilsagn om, at vi også får nogle løft der. Så jeg ser gode tider for psykiatrien, siger spidskandidaten.

OPDATERET 23/11/2017 14.41: I en tidligere version fremgik det, at Psykiatrilistens spidskandidat havde fået listens mandat. Efter optællingen torsdag af de personlige stemmer viste det sig, at Mikkel Rasmussen har sprængt listen og vundet mandatet.

Mandatfordelingen

Foto: Screenshot: DR.DK (© Screenshot: DR.DK)