Region Midtjylland: Kühnau tager over efter Bent Hansen

Anders Kühnau er ny formand for Region Midtjylland. Med en tredjedel af stemmerne bevarer Socialdemokratiet formandsposten i det midtjyske.

Den 36-årige socialdemokrat, Anders Kühnau, sætter sig på posten for Region Midtjylland som afløser for Bent Hansen. (Foto: Pressefoto: Region Midtjylland)

Der er kun sket ganske små forskydninger i mandatfordelingen i Region Midtjylland.

Socialdemokratiet er gået 0,6 procentpoint tilbage og lander på 33,9 procent. Tilsvarende er Venstre gået 0,5 procentpoint tilbage og har fået 30 procent af stemmerne.

Der har været set frem til valget i Region Midtjylland, fordi der skulle findes en afløser for Bent Hansen. Og det bliver altså Anders Kühnau, som overtager.

- Jeg er meget glad for resultatet. Det betyder, jeg kan mærke, at der er en stor opbakning bag den politik, vi fører. Jeg kan også se, vi har fået et godt valgresultat som parti, og det er jeg selvfølgelig rigtig glad for og stolt over, siger Anders Kühnau.

Udfordreren til posten, Carsten Kissmeyer (V), har indtil nu været borgmester i Ikast-Brande Kommune, og han erkender sit nederlag.

- Jeg har det sådan set okay. Det ligger inden for rammen af det, jeg havde kalkuleret med kunne ske. Jeg ville selvfølgelig rigtig gerne have været regionrådsformand, fordi det var det, jeg gik efter, siger Carsten Kissmeyer.

Mandatfordelingen

(Foto: Screenshot: DR.DK)
Facebook
Twitter