Regionshospitalet i Randers får økonomisk håndsrækning

Region Midtjylland giver seks millioner kroner til hospitalet, der har et underskud på 28 millioner.

Flere patienter og en ændret afregningsmodel er årsag til underskuddet i Randers. (© Region Midtjylland)

Der bliver rakt en hjælpende hånd ud til regionshospitalet i Randers, der står foran omfattende fyringer på grund af et underskud på 28 millioner kroner.

Håndsrækningen kommer fra Region Midtjylland, der helt ekstraordinært har bevilget seks millioner kroner til det trængte hospital.

Årsagen til det store underskud er blandt andet en ændret afregningsmodel for patologi-ydelser, men også flere akutte patienter og udgifter til tarmkræftscreeninger.

En af dem, der har presset på for at få regionen til at hjælpe hospitalet, er det lokale regionsrådsmedlem Jørgen Winther fra Venstre.

- Jeg synes, det er urimeligt, at et sygehus skal straffes, fordi det behandler flere patienter, end det plejer, siger han.

De seks millioner kroner er et engangsbeløb, og omsat til fuldtidsstillinger giver de cirka 12 sygeplejersker, som altså kan beholde jobbet, vurderer Jørgen Winther.

Det er hospitalsdirektør Jonas Dahl dog ikke enig i. Han mener, at behovet for fyringer er uændret.

- Fremadrettet er de økonomiske udfordringer de samme. Det her hjælper i forhold til indeværende år, men fremadrettet er det de samme udfordringer, vi står med som hospital, siger han.

Han glæder sig dog over håndsrækningen.

- Det er klart, at det giver os lige lidt luft til at få tilpasset den budgettilpasning, vi har gang i, siger han.