Borgmesterkandidats støtter betalte valgplakaterne via Mobilepay

En smart måde at indsamle penge på for politikerne, lyder det fra valgforsker.

200 valgplakater har Jens Meilvang (LA) her fået sponsoreret af sine støtter. (Foto: Gert Præst for Norddjurs Kommune)

På bare to dage lykkedes det Liberal Alliances borgmesterkandidat i Norddjurs Kommune at samle penge ind via Mobilepay til alle sine valgplakater.

Jens Meilvang skrev i august et opslag på Facebook og opfordrede sine støtter til at donere en valgplakat ved at overføre 15 kroner via Mobilepay. Blot to dage senere havde han pengene hjemme til samtlige 200 valgplakater.

- Når nu der var folk derude, der gerne ville støtte én, så var det også en mulighed for dem at støtte med et lille økonomisk bidrag, som alle kunne være med på, siger Jens Meilvang.

Inspirationen har han dels fået fra partikammerater i andre kommuner, der også har samlet små beløb ind via Mobilepay, og så har han skævet til den anden side af Atlanten, hvor den tidligere amerikanske præsident Barack Obama havde succes med at få almindelige amerikanere til at donere en dollar til hans valgkamp.

Og det er et godt kneb for politikerne, mener valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet.

- Det er i hvert fald nemt for vælgerne at have med at gøre. Mange har Mobilepay på telefonen lige ved hånden, og så er det jo nemt og også potentielt billigt, i og med at man kan gå så langt ned som 15 kroner, forklarer han.

Det giver mere end bare økonomiske fordele at samle ind på den måde, mener Jens Meilvang.

- Når først folk har sponsoreret en valgplakat, så ved man jo, at de støtter én og bliver en ambassadør for én i valgkampen, siger han.