Ønske: Norddjurs skal vise, at den ikke er en udkantskommune

Norddjurs Kommune bør gøre mere for at lokke folk til, mener borger og virksomhedsejer.

Naturoplevelser er der mange af i Norddjurs Kommune. Her en sund og stærk et-årig bestand af rådyr fotograferet ved Kolindsund. (Foto: © Flemming Højer, Scanpix)

Har man noget godt at byde på, skal man også fortælle om det - men det gør Norddjurs Kommune ikke godt nok.

Det mener ejeren af rådgivningsselskabet Skovsted Agro i Allingaa, Kurt Skovsted.

Han vil have, at Norddjurs Kommune skal blive meget bedre til at markere sig og på den måde lokke nye borgere og virksomheder til.

Kommunen skal gøre en indsats for at fortælle, at Norddjurs ikke er en udkantskommune, men en vandkantskommune.

- Man skal knytte nogle ressourcer til og få synliggjort, at selv om man måske ikke arbejder i Norddjurs Kommune, så bor man her trods alt, siger han.

Formanden for kultur og udviklingsudvalget i Norddjurs, socialdemokraten Else Søjmark, mener, at kommunen allerede er godt på vej.

- Vi har rigtig godt gang i det og en målrettet strategi for, hvordan vi gerne vil fortælle om vores kommune, og hvordan vi gerne vil fortælle de gode historier i forhold til, hvor attraktivt det er at bo her, siger hun.

Budskadet vil lokke folk til

Mads Nicolaisen, der sidder i byrådet i Norddjurs for SF, synes dog godt, at de kunne blive bedre til at formidle, hvad kommunen har har at byde på.

- Vi skal fortælle mere om de kvaliteter, vi har. Det blive nemmere og nemmere at komme hertil med Letbanen, vi har billige og lækre boliger og en fantastisk natur. Det har vi ikke fortalt grundigt nok, siger han.

Og hvis Norddjurs Kommune blot sørger for at få udbredt det budskab, så burde det være nok til at lokke folk til området, lyder det fra Jens Meilvang, der sidder i byrådet for Liberal Alliance.

- Jeg synes ikke, vi behøver gøre så meget andet end at fortælle historien, for vi har jo et fantastisk sted. Så hvis folk får øjnene op for det, så er jeg sikker på, at vi får noget tilflytning, siger han.