Ny radikal kandidat melder sig efter Anna Mee Allerslevs farvel

Tre kandidater går efter at overtage posten som spidskandidat efter Anna Mee Allerslev.

Anette Thaulow har igennem de sidste ti år været beskæftiget som personalekonsulent, afdelingsleder og HR Manager i rekrutteringsbranchen.

Endnu en kandidat har meldt sig til posten som spidskandidat for De Radikale i København efter Anna Mee Allerselv. Det drejer sig om den 52-årige Anette Thaulow, der stiller op til kommunalvalget for første gang.

Dermed skal tre kandidater kæmpe om posten - både Tommy Petersen, der sidder i Borgerrepræsentationen, og som i går blev udpeget som ny politisk leder for partiet, og Mia Nyegaard, der ligeledes er medlem af den københavnske Borgerrepræsentation, har meldt sig som bejlere til posten.

- Jeg vil gerne sikre, at alle vælgere har en mulighed for at sætte sig ind, hvad radikal politik er, og hvad vi går til valg på. Det er børn, unge og uddannelse. Vil vi have 550 flere pædagoger og lærere i København, siger Anette Thaulow, der mener, at den afgående Anna Mee Allerslev ikke greb tingene rigtigt an:

- Anna Mee Allerslev har forsøgt at topstyre, men jeg ønsker at komme ud på demokratisk måde, hvor vi belyser alle kandidater og deres styrker og kompetencer, siger hun.

Partiet vælger fredag klokken 17, hvem der skal have posten.

Bryllups- og byggesag

Anna Mee Allerslev efterlod plads til en ny spidskandidat, da hun i går trak sig fra sin post som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Det skete på baggrund af de sager, der har verseret i medierne i den seneste tid. Blandt andet havde hun kvit og frit lånt Københavns Rådhus til at afholde bryllupsreception, der ellers ville have kostet 65.000 kroner at afholde. De penge betalte hun, efter at BT havde belyst sagen.

Senest er det kommet frem, at Allerslev har bedt Teknik- og Miljøforvaltningen tage hånd om en byggesag, hvori hendes private ven er en af parterne.

I går morges annoncerede Anne Mee Allerslev på Facebook, at hun ville træk sig, og på et pressemøde ved middagstid sagde hun farvel De Radikale i København:

- Jeg har indset, at jeg i den nuværende situation ikke kan komme til at tale om det, jeg brænder allermest for i hele verden: At tale radikal politik om København og med københavnerne.

- Jeg vil så hurtigt som muligt fratræde min stilling som borgmester. For at der ikke er tvivl, så er det i dag, jeg siger farvel til politik i København, lød det fra Allerslev.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk