Nyborgs borgmester hedder fortsat Kenneth Muhs

Med 47,4 procent af stemmerne har Venstre sejret i Nyborg Kommune og borgmesteren hedder også de kommende fire år Kenneth Muhs (V).

Kenneth Muhs og Venstre snupper intet mindre end 47,4 procent af stemmerne i Nyborg Kommune.

Venstre har fået en markant sejr i Nyborg Kommune. Partiet snupper intet mindre end 47,4 procent af stemmerne i kommunen. Dermed har partiet ene og alene flertal. Derfor har borgmester Kenneth Muhs bekendt sin sejr for øjnene af hele valgcafeen.

Katastrofalt rødt valg

Lige godt som det er gået Venstre, lige så skidt er det gået Socialdemokraterne. Partiet går tilbage med 8,1 procentpoint.

- Det er helt katastrofalt. Det er der ingen grund til at lægge skjul på. Vi har ikke formået at vise, hvad der er S-politik og hvad der er V-politik, siger Vibeke Ejlertsen, der står i spidsen for Socialdemokratiet i Nyborg Kommune.

Hun er ny spidskandidat for S ved dette valg, og har altså ikke formået at generobre posten efter det konstitueringsdrama, der gjorde, at Kenneth Muhs (V) fik borgmesterkæden i 2013.

Her sprang socialdemokraten Jan Reimer Christiansen fra sit parti, tog sit mandat med over til blå blok og gjorde Venstre-manden Kenneth Muhs til borgmester. Et partihop, der også har fyldt meget i valgkampen.

Flertal efter møde

Kenneth Muhs holdt efter sejren møde med valgforbundsfællerne. Her sikrede han sig 13 ud af 25 mandater, og får derfor fire år mere som borgmester i Nyborg Kommune.

Resultater og Kommuneportræt

Se alle resultater

Bliv klogere på Nyborg