Nyt mæglingsforsøg i borgmesterstrid: Kan ende med lodtrækning

Med 15 dage tilbage, før en ny borgmester skal være på plads, er der fredag nyt konstitueringsmøde i Slagelse.

Som den længst siddende i byrådet skal Flemming Erichsen (A) styre fredagens konstitueringsmøde.

Det står umiddelbart lige mellem rød og blå blok i spillet om borgmesterposten i Slagelse, når der i morgen skal holdes konstitueringsmøde i byrådssalen.

Men på mødet vil den tildigere socialdemokratiske Korsør-borgmester Flemming Erichsen for en kort stund melde sig helt ud af magtkampen.

For som den, der har siddet længst tid i byrådet, er det nemlig ham, der ifølge styrelsesvedtægten paragraf 6., skal lede mødet:

- Jeg opfatter det selv som en neutral rolle, der skal lede det her, indtil vi finder en borgmester, som kan lede byrådet, siger han.

Hvis politikerne ikke kan finde en løsning inden den 15. december, så skal borgmesteren findes ved lodtrækning. Men det er ikke værdigt for demokratiet, mener Flemming Erichsen:

- Jeg synes ikke, demokrati skal afhænge af lodtrækninger, det er ikke godt for folkestyret, siger han.

Vil tage kontakt til partierne

Af samme grund vil han forud for mødet tage kontakt til partierne for blandt andet at høre, om de har ændret positioner, så der kan findes en fælles borgmester:

- Som altid, når jeg går til møde, vil jeg gerne vide, hvor vi har hinanden. Og derfor vil jeg selvfølgelig også sondere i dag og forsøge at finde ud af, hvor vi egentlig står i morgen, siger Flemming Erichsen (A).

Seneste melding fra Venstre er at lave et kompromis, så Dansk Folkepartis spidskandidat Ann Sibbern bliver borgmester, men det har Socialdemokratiet afvist.

Liberal Alliance har endnu ikke meldt ud, hvordan de vælger at bruge deres stemme, når partierne fredag aften skal stemme om en ny borgmester.