Ni ud af ti tror på et topmoderne Nyt OUH

Et flertal af regionspolitikerne tror også, at det nye supersygehus holder sig inden for budgettet.

Nyt OUH skal bindes sammen med Odenses kommende letbane.

Om fem år skal fynboernes nye supersygehus stå færdigt i udkanten af Odense, og spørger man regionrådspolitikerne, så er det værd at vente på.

I en ny rundspørge, som DR Fyn har lavet, hvor 28 ud af 41 medlemmer af regionsrådet har deltaget, svarer 89,3 procent, at de har tillid til, at Nyt OUH bliver et moderne sygehus, der kan dække regionens behov.

Første spadestik til Nyt OUH blev taget d. 26. april 2017, og lige nu er området i det sydøstlige Odense en byggeplads på 780.000 kvadratmeter. Men i 2022 vil byggepladsen være omdannet til et 250.000 kvadratmeter nybygget sygehus til behandling af patienter med både fysiske og psykiske sygdomme, ligesom forskningssamarbejdet med Syddansk Universitet vil blive styrket.

Ifølge planerne vil Nyt OUH koste 6,3 milliarder kroner, og det er en fair pris, mener hovedparten af de adspurgte regionrådsmedlemmer.

I DR Fyns undersøgelse svarer 64,2 procent af regionrådsmedlemmerne, at de tror på, at byggebudgettet bliver overholdt.

Karsten Uno Petersen (S) er en af dem, som ikke er i tvivl om, at budgettet bliver overholdt. - Den entreprenør, der får det, skal garantere, at det holdes inden for prisen, inden for tiden og til den kvalitet, der ligger i det projekt, som man byder på. For vi kan ikke få en krone mere ud af staten, forklarer han.

NYT OUH

Odense skal have et nyt supersygehus og har fået 6,3 mia kroner af staten til at bygge det for.

Sygehuset kaldes Nyt OUH og skal bygges på en mark ved siden af Syddansk Universitet og motorvejen syd om Odense.

Nyt OUH skal stå færdigt i 2022.

Men regionrådsmedlem Ida Damborg (SF) mener ikke, at det er realistisk at holde budgettet.

- Det kan være svært at se, at man har styr på det, når man allerede, før man overhovedet er gået i gang med udbuddet, sidder i en situation, hvor man skal ud at finde 420 millioner, for at man kan bygge sygehuset, og det er man jo nødt til at tage fra drift, siger hun.

Hvis budgettet skrider, er det planen, at fjerne et patienthotel eller en sengeafdeling, forklarer Jakob Kjellberg, professor i sundhedsøkonomi ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE .

- Projektet kan ændres lidt, så overskridelserne bliver absorberet i, at man fjerner nogle funktioner, som man ellers havde tænkt sig i byggeriet, siger han.

I alt har 28 af 41 regionsrådsmedlemmerne deltaget i rundspørgen.

Resultater og Kommuneportræt

Se alle resultater

Bliv klogere på Odense