Ny borgmester i Randers: Torben Hansen fra Socialdemokratiet tager borgmesterkæden

Socialdemokratiet tager magten fra Venstre i Randers Kommune

Torben Hansen (S) ved mikrofonen er ny borgmester i Randers. Han tager over fra Claus Omann Jensen fra Venstre. (© Dr Østjylland)

Den afgående borgmester Claus Omann Jensen (V) og Torben Hansen (S) har netop præsenteret en ny, bred konstituering i Randers Byråd med Torben Hansen som borgmester.

- Det er et klart valg. Et valg, hvor Socialdemokratiet har fået rigtig meget opbakning. Tillykke til Torben Hansen og Socialdemokraterne, lød det fra Claus Omann Jensen.

Den nye borgmester, Torben Hansen (S), er fast besluttet på, at der fremadrettet skal arbejdes godt sammen i byrådet, som ellers er kendt for en usædvanligt hård tone mellem byrødderne.

- Vi skal arbejde sammen, hele byrådet. Og nu skal der bruges tid på, at de andre partier også føler sig som en del af det. Det skal gøres ved at drikke rigtig meget kaffe, siger Torben Hansen til DR Østjylland.

Det brede forlig er Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti på 25 af de 31 mandater i Randers, og det er helt usædvanligt for Randers med sådan et bredt forlig.

Socialdemokratiet går frem med fem mandater til 13 ud af byrådets 31 mandater, efter partiet fik 37,8 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 6,4 procentpoint.

Den afgående borgmester Claus Omann Jensen og Venstre går derimod tilbage med fire mandater, så partiet nu har ni pladser i Randers byråd.

Konstitueringsaftalen i Randers

Aftalen er lavet mellem Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti med virkning fra 1. januar 2018 til 31. december 2021.

Borgmester: Torben Hansen (S)

1. viceborgmester: Claus Omann Jensen (V)

2. viceborgmester: Socialdemokratiet (A)

Udvalgsformænd

Beskæftigelsesudvalget: Socialdemokratiet

Skole- og Uddannelsesudvalget: Socialdemokratiet

Børne- og Familieudvalget: Venstre

Sundheds-, idræts-, kulturudvalget: Venstre

Socialudvalget: Socialistisk Folkeparti

Omsorgsudvalget: Socialdemokratiet

Landdistriktsudvalget: Venstre

Udviklingsudvalget: Venstre

Miljø- og Teknikudvalget: Dansk Folkeparti

(Foto: © Sarah Friis Elkjær DR Østjylland)