Sådan gik det de kendte kandidater til kommunalvalget

To blev borgmestre, en var højdespringer, og en fik kun 85 personlige stemmer.

Tomas Villum Jensen, Ulrik Wilbek og Ole Stephensen var nogle af de kendte, der stillede op til valget. (© Scanpix)

Valgeksperter har igen og igen slået fast, at de kendte har en fordel, når de stiller op til valg, fordi vælgerne allerede ved, hvem de er.

Ved dette valg er en god håndfuld kendte gået efter en byrådsplads, herunder flere politiske debutanter.

Flertallet af dem er kommet ind, og to har tilmed fået en borgmesterkæde om halsen.

Herunder får du et overblik over, hvordan det er gået 12 kendte ved kommunalvalget 2017:

Sprang højt trods laveste listeplacering

Ole Stephensen var nummer 23 på sin partiliste, men kom i byrådet alligevel. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Trods en placering nederst på De Konservatives liste i Gentofte Kommune er det lykkedes for den 62-årige skuespiller, journalist og TV-vært Ole Stephensen at blive valgt til byrådet. Hans parti har sikret sig absolut flertal ved at sætte sig på 13 ud af byrådets i alt 19 mandater.

- En stor del af det skyldes selvfølgelig, at folk allerede ved, hvem jeg er, siger han til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Jeg håber, at resten af stemmerne betyder, at folk ved, hvad jeg står for.

Vandt borgmesterkæden

Venstres Ulrik Wilbek oplyste kort før klokken tre natten til onsdag, at han bliver ny borgmester i Viborg. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Den tidligere landsholdstræner for både håndboldkvinderne og -herrerne Ulrik Wilbek (V) er ikke blot blevet valgt til Viborgs byråd, han skal også stå i spidsen for kommunen.

Sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har hans parti indgået en konstitueringsaftale og taget magten fra den nu afgående konservative borgmester.

- For mig personligt har Venstre nu for første gang i 28 år fået borgmesterposten i Viborg Kommune. Det var det, vi gik efter, siger han til DR.

- Men det vigtigste er det politiske indhold, og det vil vi offentliggøre i morgen.

Ulrik Wilbek landede 7.536 personlige stemmer, mens Venstre sammenlagt fik 17.486 stemmer og blev det største parti i Viborg.

Hammerslag-mægler er ny borgmester

Anders Gerner Frost, der er kendt fra ejendomsmæglerdysten 'Hammerslag', bliver ny borgmester i Gribskov. (Foto: Dr)

Anders Gerner Frost, som mange danskere vil genkende fra tv-programmet 'Hammerslag' på DR, bliver ny borgmester i Gribskov Kommune - han fik 2.321 personlige stemmer.

Han stillede op for lokallisten Nyt Gribskov, der konstituerede sig med Socialdemokratiet og Enhedslisten og dermed sikrede et smalt flertal på 12 ud af byrådets 23 mandater.

Fik få personlige stemmer

Filminstruktør Tomas Villum Jensen stod på plads nummer syv på partilisten. (Foto: Martin Stampe © Martin Stampe)

Skuespiller og filminstruktør Tomas Villum Jensen meddelte i september, at han ville stille op til kommunalvalget, fordi Fredensborg Kommune "trænger til luftforandringen".

1.401 borgere i Fredensborg satte deres kryds ved Liberal Alliance ved valget, men kun 85 af dem stemte personligt på Tomas Villum Jensen. Dermed er Tomas Villum Jensen ikke kommet ind.

Frem og tilbage mellem Bruxelles og Gentofte

Europaparlamentsmedlem for Venstre Morten Løkkegaard har nu også halet en byrådspost i land. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Medlem af Europa-Parlamentet, selvstændig erhvervsdrivende og journalist Morten Løkkegaard (V) kan snart også skrive byrådsmedlem på sit cv.

Med 722 personlige stemmer er han nemlig blevet valgt ind i kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune. Det er dog en bittersød sejr, sagde Morten Løkkegaard tidligere i dag til Altinget efter et morgenmøde med kredsbestyrelsen i Gentofte.

Han har overhalet Venstres spidskandidat, som ikke er blevet valgt ind.

- Vi er rigtig kede af det her, siger Morten Løkkegaard.

Limousinekørsel udløste ikke byrådsplads

Amin Jensen stillede op for Nationalpartiet. (Foto: BAX LINDHARDT)

Entertainer og operasanger Amin Jensen kontaktede selv Nationalpartiet for at byde sig til som kandidat ved kommunalvalget i Hvidovre Kommune.

Her har 205 borgere sat kryds ved Amin Jensen - det svarer til lidt over 25 procent af de 800 stemmer, som Nationalpartiet har fået i kommunen.

På trods af at han hele dagen i går kørte vælgere til stemmeboksen i en lejet limousine, så har resultatet ikke sikret ham en plads i byrådet. Partiet kom slet ikke ind ved dette kommunalvalg.

Cykelkommentator fortsætter i Frederiksberg

Brian Holm meldte afbud til hvert tredje møde i kommunalbestyrelsen i den forgangne valgperiode. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Ved valget i 2013 stormede sportsdirektør og cykelkommentator Brian Holm i byrådet i Frederiksberg Kommune med 786 personlige stemmer, hvilket gjorde ham til den konservative kandidat, der havde fået næstflest stemmer.

Ved dette valg har han fået 479 personlige stemmer, og det sikrer ham fortsat en plads i byrådet. I år er han dog rykket ned på plads nummer fem på listen over dem, der har fået flest stemmer blandt De Konservative i Frederiksberg.

"Flot for en mand på 70 år"

Rejsekongen Stig Elling stillede op for De Konservative i højborgen Frederiksberg Kommune. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Rejsekongen Stig Elling har tidligere siddet i kommunalbestyrelsen for De Konservative i Frederiksberg Kommune og været formand for arbejdsmarkedsudvalget.

Han er kommet ind i byrådet med 450 personlige stemmer.

- Jeg synes, det er flot for en mand på 70 år, siger Stig Elling til Politiken.

Intet byrådsarbejde til Dovne Robert

Robert Nielsen stillede også op til det seneste kommunalvalg i 2013. (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

Hele Danmark lærte 'Dovne Robert' - som lyder det borgerlige navn Robert Nielsen - at kende, da den arbejdssky kontanthjælpsmodtager i 2012 deltog i et DR 2-program, hvor han åbent fortalte om sin dovenskab og sine høje krav til det arbejde, han ville tage.

Det lykkedes ham ikke at komme i byrådet ved valget i 2013 - men i år stillede han igen op i Københavns Kommune under sin egen lokalliste med navnet 'Dovne Robert'.

Han har fået 129 personlige stemmer og kommer derfor ikke ind i Borgerrepræsentationen i København.

Blev slået på stregen

Chili Turèll stillede op til kommunalvalget i Frederiksberg Kommune for Alternativet. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Chili Turèll - skuespiller, forfatter, foredragsholder, yogainstruktør med videre - stillede op for Alternativet i Frederiksberg Kommune.

398 borgere har sat kryds ved hendes navn under liste Å, men det var lige præcis ikke nok til at sikre sig en plads i byrådet. I stedet blev det partikollegaen Mette Bram, der fik 504 personlige stemmer, som blev borgernes foretrukne kandidat fra Alternativet i kommunen.

- Under alle omstændigheder er jeg glad for, at Alternativet har fået et mandat, siger Chili Turèll til BT.

En halvleg mere til håndboldspilleren

Den tidligere håndboldspiller Katrine Fruelund stillede op for Venstre i Randers Kommune. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Et andet navn fra håndboldverdenen, den tidligere landsholdsspiller Katrine Fruelund, har siden det seneste kommunalvalg været medlem af byrådet i Randers for Venstre.

Ved dette års kommunalvalg har den 39-årige håndboldstjerne fået 810 personlige stemmer, og hun fortsætter dermed i byrådet sammen med otte andre Venstre-kandidater.

Ved kommunalvalget i 2013 sikrede hun sig 794 personlige stemmer. Det var næstflest på Venstres liste, kun overgået af borgmester Claus Omann Jensen. I år er hun det byrådsmedlem fra Venstre i Randers, som har fået tredje flest stemmer.

Førtidspensionist kom ikke ind

Ib Andersen mente for et år siden, at han havde en god chance for at komme i byrådet. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Førtidspensionisten Ib Andersen, der er kendt fra de to TV2-programmer 'På røven i Nakskov' og 'Stadig på Røven?', stillede op med sin egen liste, Udkantsdanmark, i Lolland Kommune.

Han fik 251 stemmer, og det var ikke nok til, at Ib Andersen kan indfri drømmen om en plads i byrådet.

- Jeg er jo en kendt person. Alle vil jo kunne kende mig på valgplakaten, sagde han ellers til TV 2, da han annoncerede sine planer om at stille op.