Færgeforbindelser er det helt store spørgsmål i valgkampen på Samsø

Både flere borgere og politikere ønsker sig en ny hurtigfærgerute til øen.

Samsø Kommune driver allerede færgen mellem Sælvig og Hou, men (© Dr Østjylland)

Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvilke emner der er særligt centrale op til kommunalvalget. På Samsø er færgen et af de helt centrale emner.

For butiksejer Linda Rasmussen er færgeforbindelserne det vigtigste spørgsmål, når hun skal vælge, hvor hun vil sætte sit kryds til kommunalvalget.

- Aarhus-forbindelsen er det, jeg stemmer efter, for tilgængeligheden til øen er vigtig. Det er vigtigt at få folk til øen, og huspriserne, tænker jeg, vil stige, og der vil komme flere til at bo her, siger hun.

Også Karen Jensen, der kun har boet på Samsø i godt en måned, savner en hurtigfærge til Aarhus.

- Det tager for lang tid først at skulle til Hou og så med bus til Aarhus, så er hele dagen jo væk, siger hun.

Samsø Kommune driver allerede færgen mellem Sælvig og Hou, men borgmester Marcel Meijer (S) siger, at han gerne vil bruge kommunale penge på driften af en færgerute mellem Samsø og Aarhus.

- Der ligger et kæmpe potentiale i en direkte færgeforbindelse til Aarhus for at få flere indbyggere til øen, og det er det, vi skal udnytte, siger han.

Mette Kramer fra Fælleslisten synes også, kommunen skal bruge penge på en ny færgerute

- Vi har mistet 400 borgere på ti år, så vi har snart ikke råd til kernevelfærd, så vi skal i gang med den færge nu, siger hun.

Konservative Per Urban Olsen synes, at politikerne skal undersøge økonomien ordentligt, inden de kaster sig ud i endnu en rute.

- Denne her gang er det ikke et aktieselskab men kommunekroner, vog det er netop kernevelfærd, vi risikerer at sætte over styr, hvis vi går i gang med et projekt, der ikke er bund i i sidste ende, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk