Sidste frist for at brevstemme: Sådan gør du

Du kan stadig nå at stemme til kommunalvalget, hvis du ikke har mulighed for det på tirsdag.

En brun konvolut med din stemme bliver sendt til kommunen. (Foto: Morten Stricker © Scanpix)

Der er stadig mulighed for at få indflydelse på det lokale demokrati, selvom du ikke kan overskue den lange kø foran sportshallen eller er forhindret i at stemme til kommunal- og regionsvalget på tirsdag.

I dag - den sidste fredag før valget - er det traditionen tro sidste chance for at brevstemme, og du kan derfor lige nå at sætte et kryds, som bliver lagt i valgurnerne for dig.

I de fire største byer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, har tusindvis af vælgere allerede gjort brug af muligheden gennem de sidste seks uger.

Her har henholdsvis cirka 13.800, 6.900, 3.800 og 4.300 personer allerede lagt vejen forbi borgerservice og stemt, eller har sat deres kryds på plejehjemmet, sygehuset eller biblioteket.

Det er en stigning på mellem 10 til 26 procent i forhold til det sidste kommunalvalg i 2013 - i Odense er antallet af brevstemmer dog faldet med 43 procent.

Sådan brevstemmer du

 1. 1

  Mød op på et borgerservice. I nogle kommuner kan du også møde op på eksempelvis biblioteker og kulturhuse. Du behøver ikke at medbringe dit valgkort - men du skal derimod huske gyldig legitimation, eksempelvis pas, kørekort eller det gule sygesikringsbevis.

 2. 2

  Du får udleveret to stemmesedler – en til kommunalvalget og en til regionsrådsvalget. Når du har udfyldt stemmesedlerne, skal du lægge dem i hver sin konvolut. Du behøver ikke stemme til begge valg.

 3. 3

  Udfyld et følgebrev med dit navn, din fødselsdato og din adresse (nogle oplysninger kan automatisk være udfyldt af kommunen).

 4. 4

  Aflever det til en offentlig medarbejder, som skriver under på, at alt er gået rigtigt til. Herefter skal du selv lægge konvolutterne med stemmesedlerne og følgebrevet i den brune yderkuvert.

 5. 5

  Din brevstemme bliver sendt til kommunalbestyrelsen i din officielle bopælskommune. Kommunalbestyrelsen sørger nu for, at din stemme bliver afleveret på det rette afstemningssted på valgdagen.Kilde: Borger.dk

Facebook
Twitter