Skrivefejl sender den forkerte mand ud af byrådet

Valget har været en følelsesmæssig rutsjetur for Ivan Greve (S).

Selvom der bliver kontrolleret og efterkontrolleret, så kan der ske menneskelige fejl. Her bliver stemmerne talt på Aarhus Rådhus. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

En skrivefejl på et valgsted har sendt en forkert mand i byrådet i Silkeborg, fortæller kommunens kommunikationschef Hans Mogensen.

- Det er en skrivefejl på et afstemningssted i Sorring. Optællingen er rigtig, men tallet er skrevet ud for den forkerte kandidat, siger han.

Fejlen betød, at socialdemokraten Find Poulsen troede, at han havde fået plads i byrådet på bekostning af partifællen Ivan Greve.

- Man får lige et mavehug. Meget, meget ubehageligt. Sidste gang kom jeg ind på en tredjeplads, så jeg synes ikke, at det kunne passe, siger Ivan Greve.

Han bor i Sorring by, hvor han selv havde stemt på sig selv, men ifølge optællingen var der nul stemmer på ham.

- Det var jo lidt underligt. Jeg var ude og tage plakater ned og sparke til dem. Mit folketingsmedlem Thomas Jensen ringede og spurgte, om jeg troede, at den og den kandidat havde fået så mange stemmer i Sorring, og det mente jeg ikke, at kunne passe, siger han.

De gjorde borgmester Steen Vindum opmærksomme på, at de mente, at have opdaget en fejl, fortæller Ivan Greve.

- For en lille halv time siden meddelte han mig, at jeg officielt er medlem af Silkeborg byråd, men det er noget rod, da den socialdemokratiske gruppe var ved at konstituere sig i går. Det er noget rigtigt rod, men det er menneskeligt at fejle, siger han.

Nu bliver stemmerne flyttet fra Find Poulsen til deres rigtige plads ved Ivan Greve, der beholder sin plads i byrådet, mens Find Poulsen skuffet må konstatere, at han ikke får debut i byrådet i denne omgang.

- Vi er så ærgerlige over den her fejl og beklager meget, meget dybt. Der er tale om en menneskelig fejl, som ikke burde kunne ske, når man kontrollerer og efterkontrollerer, men vi kan ikke gardere os 100 procent, siger Hans Mogensen.

Borgmester Steen Vindum kræver nu, at alle valgsteder i kommunen bliver tjekket for skrivefejl.

FacebookTwitter