Skanderborg måtte tælle stemmer tre gange: Ekstra mandat gik til DF

Med syv stemmer mere end Liberal Alliance sikrede DF sig et tredje mandat i byrådet, mens LA gik tomhændet hjem

Skanderborgs borgmester Jørgen Gaarde (S) giver her besked om, at stemmerne skal tælles for tredje gang. (Foto: Flemming Nielsen DR)

Der blev talt stemmer for tredje gang i Skanderborg her til eftermiddag.

En forskel på sølle syv stemmer skulle nemlig afgøre, om det blev Liberal Alliance eller Dansk Folkeparti, der fik en plads i Skanderborgs kommunalbestyrelse. Med så lille en margin besluttede man på rådhuset i Skanderborg at tælle stemmer en tredje gang.

Efter tredje stemmetælling stod det klart, at mandatet gik til Dansk Folkeparti, og det betyder, at partiet får tre pladser i byrådet, mens LA er helt ude.

- Det har været en meget nervepirrende eftermiddag, siger Martin Frausing Poulsen, der er siddende byrådsmedlem for DF i Skanderborg.

Han glæder sig over, at DF nu står stærkere i Skanderborg.

- Det betyder, at vi bliver stærkere repræsenteret i byrådet. I det nye Skanderborg byråd udvider man antallet af medlemmer i udvalgene, så vi bliver stærkere repræsenteret i udvalgene, siger han.

Det tog generelt meget længere tid end forventet at tælle stemmer op i Skanderborg og få konstitueringen på plads. Først ud på natten blev det klart, at Jørgen Gaarde fra Socialdemokraterne fortsætter som borgmester, selvom Socialdemokratiet gik tilbage med to mandater fra 13 til 11.

Men sammen med SF, Enhedslisten og Alternativet kunne partiet samle et flertal bag Jørgen Gaarde på 15 mandater ud af de 29 pladser i kommunalbestyrelsen.