Genvalg til Venstre i Skive: Peder Christian sejrede fra kørestolen

De Radikale Venstre blev tungen på vægtskålen og giver Venstres Peder Christian Kirkegaard fire år mere som borgmester i Skive.

Peder Christian Kirkegaard (V) har været ramt af en nervebetændelse under valgkampen - og måtte fejre sejren i kørestol. (Foto: Sophie Baltzer)

Venstres Peder Christian Kirkegaard får fire år mere som borgmester i Skive. Det gør han med støtte fra Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

Det stod klart ud på natten efter hektiske forhandlinger.

- Jeg er sikker på, vi kan få etableret et godt samarbejde, og et samarbejde vi vil bygge videre på, idet vi inviterer de tre øvrige lister til at indgå i et bredt samarbejde fremadrettet, siger Peder Christian Kirkegaard.

Venstre fik 36,3 procent af stemmerne, og socialdemokratiet fik 30,8 procent.

De Radikale fik ét mandat og 3,3 procent af stemmerne. Men det blev netop deres stemmer med Bent Dyhrberg i spidsen, som blev tungen på vægtskålen.

Og det belønner Peder Christian Kirkegaard dem for.

- De har fået en formandpost og en økonomiudvalgspost. Derudover har vi lyttet til nogle af deres politiske ønsker, så De Radikales får et markant fingeraftryk på at levere det fjortende og sidste mandat, siger Peder Christian Kirkegaard.

Det var første gang, Skive-listen stillede op, og de fik 8,8 procent af stemmerne. Dermed får de to mandater.

Valgkamp fra kørestol

Peder Christian Kirkegaard blev midt i oktober ramt af nervebetændelsessygdommen Guillain-Barré syndrom, og han har derfor været i gang med et omfattende genoptræningsforløb midt i valgkampen.

Derfor har han kun været i stand til at deltage i få valgmøder.

- Det har været en speciel valgkamp, for jeg har i høj grad måtte følge valgkampen på afstand, siger Peder Christian Kirkegaard.

Selv om han er glad for sejren, ville han gerne have kunne tage mere del op valgdagen.

- Jeg har helt klart manglet stemningen af at være med i en valgkamp og være med ude at debattere næsten hver eneste aften. Men jeg har kunne følge med i medierne, og hvordan det er forløbet, siger Peder Christian Kirkegaard.

Mandatfordelingen

(Foto: Screenshot: DR.DK)