Buhråb under byrådsmøde i Slagelse: 'Så er børnehaven i gang'

Ikke alle var lige tilfredse med Villum Christensen (LA) efter borgmesterafstemning.

Den kommende borgmester i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen (S), var netop blevet valgt med det mindst mulige flertal af byrådet.

Tungen på vægtskålen var Liberal Alliances Villum Christensen, som hermed fravalgte den siddende borgmester, Stén Knuth (V).

Men dramaet var ikke slut efter afstemningen. Villum Christensen ville nemlig også gerne til orde og fortælle om aftalen med rød blok i byrådet, der betyder, at han formentlig får muligheden for at sætte sig i borgmesterstolen i 2020.

Først fortalte han om, at Venstre-borgmester Stén Knuth på valgaftenen havde meddelt, at han på ingen mulig måde ville konstituere sig med Liberal Alliance.

- Derefter sker der det, at John Dyrby Paulsen kommer ind til mig og siger: 'Jeg har 17 mandater, vil du være med'. Det var min betingelse for at være med, at der skulle være 17 mandater, sagde Villum Christensen under mødet.

Mødt af vrede tilråb

Tingene gik dog ikke efter Villum Christensens hoved. For dagen efter, at de angiveligt havde opnået enighed om at pege på socialdemokraten, sprang De Radikale fra.

Under hans tale blev der flere gange råbt 'stop det der' og 'sæt dig ned Villum'. Men Villum Christensen valgte at fortsætte sin talestrøm:

- Derfor er der en ny situation for undertegnede. Skal jeg så løbe fra en aftale, fordi Radikale har løbet fra en aftale? Det var det, jeg gerne ville sige, sagde Christensen, der straks blev mødt af vrede tilråb fra salen.

- Så er børnehaven i gang, lød det blandt andet fra en af tilhørerne.

Hør hele ordvekslingen mellem Villum Christensen og De Radikales Troels Brandt herunder:

Radikalt byrådsmedlem: Uindtageligt at lytte på

Efter Villum Christensen havde sat sig ned, fik De Radikales Troels Brandt ordet. Han henvendte sig direkte til byrådsmedlemmet fra Liberal Alliance.

- Det er helt uindtageligt at lytte på det her. Og jeg forstår simpelthen ikke, at du ikke stopper det John (Dyrby Paulsen, red), sagde Troels Brandt, der fortæller, at Radikale Venstre hele tiden har været på kommunens side.

- Det handler ikke om Villum. Det handler om, at Radikale har den opgave at hjælpe det her byråd til at skabe de mest mulige rammer for vores erhvervsfolk og kommunalt ansatte. Der var ikke et politisk oplæg, vi kunne være bekendt. Det er der nu, afsluttede han.

Med afklaringen af, hvem der skal være borgmester i Slagelse, har samtlige 98 kommuner nu deres borgmester på plads. Få overblikket over, hvem der skal være borgmester i din by herunder.