Forhandlinger brudt sammen i Slagelse: Dyrby Paulsen kan misse borgmesterposten

Socialdemokraterne troede de havde borgmesterposten. Nu ser det usikkert ud.

Socialdemokraten John Dyrby Paulsen stod til at blive ny borgmester i Slagelse efter Venstres Stén Knuth. Men forhandlingerne om borgmesterposten er nu brudt sammen. I baggrunden til venstre ses de radikales Troels Brandt. (Foto: Peter-Mikkel Pihl Rasmussen © dr)

Opdateret med kommentarer fra Stén Knuth (V) og information om Radikale Venstre tilstedeværelse samt billeder.

Kommunalvalget i Slagelse har taget en helt ny drejning, der betyder at socialdemokraten John Dyrby Paulsen alligevel kan miste muligheden for at blive borgmester.

Tirsdag aften havde han samlet et flertal med SF, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Radikale Venstre, der fælles tilkendegav, at de ville konstituere sig sammen.

Men siden i går har De Radikale fået kolde fødder, og har overfor Søndagsavisen tilkendegivet, at de blev væk fra morgenens konstitueringsmøde med Socialdemokraterne.

Her til eftermiddag siger den nuværende borgmester Sten Knuth (V), at han indenfor ganske kort tid skal mødes med de radikale, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance for at forhandle om en fælles konstituering.

- Det vi hører er, at de radikale og Liberal Alliance er på vej væk fra John Dyrby Paulsen og jeg vil forsøge at samle dem, så hurtigt jeg kan, siger Stén Knuth.

Men det ser nu ud til at blive svært, for ifølge TV Øst er både Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance til stede i hallen, mens Radikale Venstre ikke er dukket op. Partiets spidskandidat Troels Brandt siger til TV Øst, at han endnu ikke har besluttet, om han gør det.

- Jeg har ikke lovet at møde op til noget møde. Vi vil det brede samarbejde, og det er også derfor, vi ikke er mødt op til forhandlingerne med de røde partier. Det er for snævert et flertal, siger han til TV Øst og fortæller, at han venter med at forhandle, til fintællingen er færdig.

  • Tidligere på eftermiddagen var socialdemokraten John Dyrby Paulsen at finde sammen i den ene side af Antvorskovhallen i Slagelse med tvillingerne Troels og Villum Christensen fra Liberal Alliance. (Foto: Anne-Marie Dynes Møller © (c) DR)
  • Venstres Stén Knuth står sammen med DF i den anden side af hallen i Slagelse. (Foto: Anne-Marie Dynes Møller © (c) DR)
1 / 2

Brintbussen kom i vejen

Liberal Alliance har under Kommunalvalget tilkendegivet, at de ikke kan pege på Stén Knuth som borgmester på grund af uenigheder om et brintbusprojekt, som borgmesteren valgte at trække stikket på.

Af samme grund er en borgerlig konstituering, der sker med Liberal Alliances stemmer, ikke ensbetydende med at Venstre får borgmesterkæden.

Stén Knuth synes dog, det ville være naturligt, men er åben.

- Vi må forhandle om en borgerlig borgmester. Hvem det bliver finder vi ud af, siger Stén Knuth.