Blå blok rydder bordet i Sorø

Sorøs konservative borgmester får lov at sidde fire år mere.

Det lignede fra starten en stille dag på kontoret, men så blev det i stedet et drama, hvor den siddende konservative borgmester Gert Jørgensen endte med at trække det længste strå. Han fik mere end 2.200 personlige stemmer. (Foto: Lars Buhl © (c) DR)

Med et snævert flertal på 13 mandater rydder blå blok bordet i Sorø, mens der ingen poster bliver til rød blok.

Den konservative borgmester i Sorø, Gert Jørgensen, går 1 mandat frem til 7, og selvom det er 1 mindre end socialdemokraterne, så bevarer Gert Jørgensen borgmesterkæden, da han kan danne et snævert flertal med Venstre og Dansk Folkeparti, der får hver 3 mandater.

Nye Borgerliges Johannes Lumholt må se sig slået af banen af vælgerne. Han brød ud fra de konservative i sidste valgperiode, men blev altså ikke genvalgt da han stillede op for sit nye parti. Det tabte mandat har Gert Jørgensen nu fået tilbage.

Socialdemokraterne bevarede status quo og blev det største parti i Sorø med 8 mandater, men altså ikke nok til at snuppe borgmesterkæden. SF, Enhedslisten og Alternativet kommer ind med hver 1 mandat.

Den borgerlige fløj konstituerede sig sidste gang med en formandspost til socialdemokraterne, men denne gang ryddede blå blok hele bordet.