Efter politis undersøgelse af sexorgier: Udvalg klar til at fjerne Zeidler som formand

Tre ud af fire medlemmer af udvalget for Familie og Institutioner i Syddjurs siger inden mødet i dag, at de vil vælte formanden.

Per Zeidler stiller op på sin egen Socialliberale Borgerliste, og han er formand for Udvalget for familie og institutioner i Syddjurs Kommune. På listen står udover ham selv også hans søn. (© (c) DR)

Lokalpolitikeren Per Zeidlers dage som udvalgsformand i Syddjurs Kommune synes talte.

Borgmester Claus Wistoft (V) har hasteindkaldt politikerne i Familie- og Institutionsudvalget til møde torsdag eftermiddag klokken 16. Det sker efter, at Århus Stiftstidende har bragt historien om, at Per Zeidler, der er formand for udvalget, har været involveret i arrangementer, hvor deltagerne kunne købe sig til gruppesex.

Borgmesteren har opfordret Per Zeidler til at trække sig som formand for Familie- og institutionsudvalget, og allerede inden mødet står det klart, at Per Zeidler er færdig som formand, da et flertal af de øvrige fire medlemmer i udvalget støtter borgmesterens opfordring.

- For tiden så mener jeg ikke, at den nuværende udvalgsformand kan varetage det meget vigtige hverv, det er at være formand for Familie- og institutionsudvalget i Syddjurs Kommune. Derfor er det min mening, at vi skal vælge en ny formand, siger næstformand i udvalget, Jesper Yde Knudsen fra Enhedslisten.

Han får støtte af det konservative udvalgsmedlem, Jørgen Brøgger.

- Borgmesteren gør det eneste rigtige, og jeg vil bakke fuldstændig op om, at Per Zeidler trækker sig fra byrådet, siger han.

Har mistet tilliden til ham

Venstres Ole Bjerregaard, der også er medlem af Familie- og Institutionsudvalget, støtter ligeledes sin borgmesters opfordring til, at Per Zeidler skal trække sig.

Udvalgets sidste medlem, Helle Røge fra SF, vil ikke inden udvalgsmødet kommentere, om hun også vil vælte Per Zeidler, men hun mener, at hans troværdighed som formand har lidt et stort knæk.

- Jeg er lige så rystet som alle andre, der hører denne historie. Jeg har mistet tilliden til ham, som det er nu, siger hun.

Sagen om Per Zeidler startede, da Aarhus Stiftstidende fandt ham ved et forsamlingshus den 8. november, hvor mindst 11 mænd, to piger og Per Zeidler ifølge avisen var samlet til såkaldt gangbang cirka ti kilometer sydvest for Vejle.

Dukkede ikke op til byrådsmøde

Per Zeidler ville efterfølgende ikke bekræfte, hvad han lavede der, men bekræftede, at det var ham på nogle billeder fra samme sted 14 dage tidligere. Den dag burde han have siddet på sin plads til møde i byrådssalen på Ebeltoft Rådhus.

Kommunikationsrådgiver Jacob Christiansen fra Østjyllands Politi bekræfter over for DR Østjylland, at politiet efterforsker sagen.

I går anholdt politiet en 54-årig mand fra Syddjurs og en 54-årig mand fra Vejle for rufferi. Politiet vil ikke be- eller afkræfte, om den 54-årige mand er Per Zeidler. Begge mænd er løsladt, men fortsat sigtede.

Det har ikke været muligt for DR Østjylland at få en kommentar fra Per Zeidler.

Facebook
Twitter