Politiet efterforsker byrådsmedlems rolle i sexorgier

Borgmesteren i Syddjurs opfordrer Per Zeidler fra Borgerlisten til at trække sig, og han har indkaldt til hastemøde i Udvalget for familie og institutioner, hvor samme Zeidler er formand.

Per Zeidler er formand for Udvalget for familie og institutioner i Syddjurs Kommune og har en kone og to sønner. Han stiller op under listen 'Den socialliberale borgerliste', der udover ham selv også tæller hans søn Christian Zeidler. (© (c) DR)

En kulørt sag om sexorgier får nu borgmesteren i Syddjurs Kommune til at opfordre et byrådsmedlem til at trække sig, ligesom politiet har sigtet to mænd i en sag om rufferi.

Århus Stiftstidende fortæller, at byrådsmedlem Per Zeidler fra den Socialliberale Borgerlisten, der også er formand for Udvalget for familie og institutioner, har været involveret i arrangementer, hvor deltagere kan købe sig til gruppesex.

Mindst to gange på 14 dage skulle han have bragt kvinder til og fra arrangementerne og derved have forsømt et byrådsmøde i oktober.

Avisen fandt Per Zeidler ved et forsamlingshus 8. november, hvor mindst 11 mænd, to piger og Per Zeidler ifølge avisen var samlet til såkaldt gangbang cirka ti kilometer sydvest for Vejle.

Per Zeidler ville ikke bekræfte, hvad han lavede der, men bekræftede, at det var ham på nogle billeder fra samme sted 14 dage tidligere. Den dag burde han have siddet på sin plads til møde i byrådssalen på Ebeltoft Rådhus.

Borgmester opfordrer Zeidler til at trække sig

Borgmester Claus Wistoft (V) siger, at han er både rystet og forarget, og han opfordrer Per Zeidler til at trække sig.

- Jeg mener, at han svigter sit borgerlige ombud ved at melde afbud til byrådsmøder for at deltage i sådan noget. Det er så moralsk anstødeligt, at jeg mener ikke, at han kan repræsentere borgerne i byrådet med de holdninger, siger han.

Der er opbakning til borgmesteren fra det konservative byrådsmedlem, Jørgen Brøgger, der dog kun kender sagen fra medierne.

- Det er en hamrende god opfordring fra borgmesteren, og den støtter jeg fuldt. Jeg har været i byråd i 16 år, og jeg føler, at der skal være kolossale væsentlige grunde til ikke at møde op i byrådet, siger han.

Hastemøde i dag klokken 16

Kommunikationsrådgiver Jacob Christiansen fra Østjyllands Politi bekræfter over for DR Østjylland, at politiet efterforsker sagen.

Fra Liberale Alliance til løsgænger
  • Per Zeidler er formand for Udvalget for familie og institutioner i Syddjurs Kommune.
  • Han forlod i oktober Liberale Alliance
  • Han stiller nu op under listen 'Den socialliberale borgerliste', der udover ham selv også tæller hans ene søn Christian Zeidler.
  • Han har en kone og to sønner.

I går anholdt politiet en 54-årig mand fra Syddjurs og en 54-årig mand fra Vejle for rufferi. Politiet vil ikke be- eller afkræfte, om den 54-årige mand er Per Zeidler. Begge mænd er løsladt, men fortsat sigtede.

Hvis Per Zeidler står for arrangementerne og har et økonomisk mellemværende med betalende kunder og de kvinder, der deltager, risikerer han en sag om rufferi. Det kan give op til fire års fængsel.

Per Zeidler, der stiller op på sin egen Socialliberale Borgerliste, afviser ifølge avisen, at han er arrangør eller kunde.

Han er formand for Udvalget for familie og institutioner i Syddjurs Kommune, og borgmesteren har indkaldt udvalget til hastemøde i dag klokken 16.

- Der er et punkt på dagsordenen, og det er valg af ny formand, siger udvalgets næstformand, Jesper Yde (EL).

Det er ikke lykkedes DR Østjylland at få fat på Per Zeidler.

Resultater og Kommuneportræt

Bliv klogere på Syddjurs