Skandaleramt byrådsmedlem trækker sit kandidatur

Han har angiveligt været involveret i arrangementer, hvor deltagere kan købe gruppesex. 

Per Zeidler stillede op for sit eget parti - Social Liberale Borgerliste. (Foto: Camilla rønde © Scanpix)

Byrådsmedlemmet Per Zeidler fra Syddjurs Kommune har sygemeldt sig og meddelt, at han vil trække sit kandidatur til kommunalvalget.

Det oplyser kommunen til DR.

- Nu skal vi til at undersøge, om det kan lade sig gøre i forhold til juraen, siger kommunikationschef i Syddjurs Kommune, Ole Bjarke Nielsen, med henvisning til, at Per Zeidlers navn formentlig stadig vil stå på opstillingslisten den 21. november.

Meldingen kommer, efter at Århus Stiftstidende i går fortalte, at 54-årige Per Zeidler fra den Social Liberale Borgerliste har været involveret i arrangementer, hvor deltagere kan købe sig til gruppesex.

Avisen fandt Per Zeidler ved et forsamlingshus den 8. november, hvor mindst 11 mænd, to piger og Per Zeidler ifølge Århus Stiftstidende var samlet til gangbang cirka ti kilometer sydvest for Vejle.

Per Zeidler ville ikke oplyse, hvad han lavede der, men bekræftede, at det var ham på nogle billeder fra samme sted 14 dage tidligere. Den dag var der samtidig også møde i byrådssalen på Ebeltoft Rådhus.

Politiet har anholdt en 54-årig mand fra Syddjurs og en 54-årig mand fra Vejle for rufferi. Politiet vil ikke be- eller afkræfte, om den 54-årige mand er Per Zeidler. Begge mænd er løsladt, men fortsat sigtede.

Væltet som udvalgsformand

Borgmester Claus Wistoft (V) meddelte igår, at han er både rystet og forarget. Han opfordrede Per Zeidler til at trække sig.

- Jeg mener, at han svigter sit borgerlige ombud ved at melde afbud til byrådsmøder for at deltage i sådan noget. Det er så moralsk anstødeligt, at jeg mener ikke, at han kan repræsentere borgerne i byrådet med de holdninger, sagde han til DR.

På et hastemøde i går eftermiddags besluttede medlemmerne af Familie- og Institutionsudvalget i Syddjurs Kommune, at Per Zeidler ikke længere kunne bestride posten som formand for udvalget.

Kommunalforsker: For sent at trække sig

Ifølge kommunalforsker ved Danmarks Journalist og Mediehøjskole, Roger Buch, kan Per Zeidler ikke trække sit kandidatur til kommunalvalget tilbage - det er for sent.

- Det er flere uger siden, at man indleverede opstillingslisterne, og det binder altså. Det vil sige, at han komme til at stå på stemmesedlen, uanset hvad der sker videre i denne sag, siger han til DR.

Per Zeidler er tidligere medlem af Liberal Alliance, men forlod partiet for en måneds tid siden.

Det skete efter, at det var kommer frem, at han havde ubetalte regninger hos lokale erhvervsdrivende, og at han havde været på ferie under de afsluttende budgetforhandlinger.

Trods gentagende forsøg har det i dag ikke været muligt for DR Østjylland at få kontakt til Per Zeidler.

Facebook
Twitter