Væltet: Zeidler er fortid som udvalgsformand efter politiets undersøgelser af sexorgier

Medlemmerne af udvalget for Familie og Institutioner i Syddjurs har her til eftermiddag valgt ny formand for udvalget.

Per Zeidler stiller op på 'Den socialliberale borgerliste', der udover ham selv også tæller hans søn Christian Zeidler. (© (c) DR)

Lokalpolitikeren Per Zeidler er blevet væltet som udvalgsformand af Familie- og Institutionsudvalget i Syddjurs Kommune.

Det er resultatet af det møde, som medlemmerne af udvalget i dag klokken 16 var hasteindkaldt til af borgmester Claus Wistoft (V).

På det netop overståede møde var formand Per Zeidler det eneste emne på dagsordnen efter, at Århus Stiftstidende har bragt historien om, at han har været involveret i arrangementer, hvor deltagerne kunne købe sig til gruppesex.

Borgmester Claus Wistoft opfordrede allerede før mødet Per Zeidler til at trække sig som formand for Familie- og institutionsudvalget, og efter mødet står det nu klart, at Per Zeidler er færdig som formand.

Ny formand er i stedet den nu tidligere næstformand Jesper Yde Knudsen fra Enhedslisten. Per Zeidler, der ikke dukkede op til eftermiddagens ekstraordinære møde, er forsat medlem af udvalget.

- Vi har besluttet at vælge en ny formand for udvalget, og det bliver mig. Vi mente ikke, at den nu tidligere formand havde passet sit arbejde hidtil, og at han heller ikke ville være i stand til det fremover, siger Jesper Yde Knudsen.

Dukkede ikke op til udvalgsmøder

Ud over over sagen om den mulige indblanding i sagen om købesex, har fyring af Per Zeidler som formand også handlet om, at han igennem en længere periode ikke har varetaget sin opgave som udvalgsformand ordentligt.

Det forklarer den nye formand for Familie- og institutionsudvalget Jesper Yde Knudsen. Per Zeidler har blandt andet været fraværende ved seks af udvalgets seneste 14 møder. Det bekræfter en opgørelse, som DR Østjylland har lavet.

Med til den opgørelse hører dog, at Per Zeidler var sygemeldt i foråret fra den 2. maj til den 15. maj, hvorfor han missede et enkelt møde i den periode.

- Der er dråben, der fik bægeret til at flyde over, hvor vi siger, at oven i alt det andet, så er det så alvorlige anklager det her, som vi vurderer, fuldstændig vil umuliggøre, at han kan yde et fornuftigt stykke arbejde, siger Jesper Yde Knudsen.

Borgmester Claus Wistoft er tilfreds med, at udvalget for Familie- og institution i Syddjurs lyttede til hans anbefaling om at afsætte Per Zeidler som formand.

- Jeg synes, det er den rigtige beslutning, udvalget har truffet. Med så meget turbulens omkring en formand, så vil det tage opmærksomheden fra det vigtige arbejde, udvalget udfører, siger han.

To mænd er sigtede

Sagen om Per Zeidler startede, da Aarhus Stiftstidende fandt ham ved et forsamlingshus den 8. november, hvor mindst 11 mænd, to kvinder og Per Zeidler ifølge avisen var samlet til såkaldt gangbang cirka ti kilometer sydvest for Vejle.

Zeidler ville efterfølgende ikke bekræfte, hvad han lavede der, men bekræftede, at det var ham på nogle billeder fra samme sted 14 dage tidligere. Den dag burde han have siddet på sin plads til møde i byrådssalen på Ebeltoft Rådhus.

Kommunikationsrådgiver Jacob Christiansen fra Østjyllands Politi bekræfter over for DR Østjylland, at politiet efterforsker sagen.

I går anholdt politiet en 54-årig mand fra Syddjurs og en 54-årig mand fra Vejle for rufferi. Politiet vil ikke be- eller afkræfte, om den 54-årige mand er Per Zeidler. Begge mænd er løsladt, men fortsat sigtede.

Borgmester Claus Wistoft og medlemmerne af Familie- og institutionsudvalget har heller ikke fået hverken be- eller afkræftet af politiet, om Per Zeidler er en af de to sigtede i sagen.

Det har ikke været muligt for DR Østjylland at få en kommentar fra Per Zeidler.

Facebook
Twitter