Thisted går fra grøn til rød: Ulla Vestergaard ny kvinde i front

Socialdemokratiet i Thisted får borgmesterposten efter fremgang på næsten fem procent.

Der var lagt op til en gyser i Thisted Kommune. Og efter lange forhandlinger stod det lidt i fem onsdag morgen klart, at det bliver socialdemokraten Ulla Vestergaard, som tager over som borgmester efter den konservative, Lene Kjelgaard.

- Jeg er rigtig, rigtig glad for, at jeg nu får mulighed for - sammen med 26 andre gode personer, en hel forvaltning og en masse medarbejdere og borgere - at være med til at sætte en ny retning for Thisted Kommune, siger Ulla Vestergaard.

Der var set frem med spænding til valget i Thisted, og det endte også med store udsving i forhold til kommunalvalget i 2013.

Socialdemokratiet gik frem med 4,7 procentpoint og fik 34,3 procent af stemmerne. Venstre gik kraftigt tilbage med 11,8 procentpoint og endte med 21,9 procent af stemmerne, mens de konservative gik frem med 8 procentpoint og fik 16,2 procent af stemmerne.

Lene Kjeldgaard (K), som havde borgmesterkæden indtil i går, sprang i den netop overståede valgperiode fra Venstre til Konservative. Derfor var spørgsmålet, om de borgerlige og Venstre kunne få borgmesterposten tilbage, eller om de konservative - der stillede op med tre borgmesterkandidater - kunne beholde borgmesterkæden.

I stedet endte det altså med en socialdemokratisk borgmester. Og på trods af tilbagegang, ser Venstre muligheder i den nye konstituering.

- Vi har ikke haft et specielt godt valg. Det må vi konstatere. Vi havde forventet, at vi ville få et relativt dårligt valg i forhold til de ting, der er sket. Vi har fået seks mandater, og jeg skulle få mest muligt ud af dem. Det synes jeg, vi har fået, og jeg tror bestemt, vi kan få et godt samarbejde fremadrettet, siger Venstres Niels Jørgen Pedersen, der er ny viceborgmester i Thisted.

Mandatfordeling

(Foto: Screenshot: DR.DK)