Tysk mindretals parti går tilbage: Vælgerne anerkender ikke vores indsats

Slesvigsk Parti er gået tilbage i tre ud af fire kommuner.

Den eneste kommune, hvor Slesvigsk Parti gik frem, var Sønderborg, hvor Stephan Kleinschmidt var med til at skabe et godt valg for partiet. (Foto: Timo Battefeld © Scanpix)

I tre ud af fire sønderjyske kommuner gik det tyske mindretals politiske repræsentation, Slesvigsk Parti, tilbage.

Det skete både i Tønder Kommune, hvor man tabte ét mandat, i Aabenraa og Haderslev, hvor man fastholdt mandattallet på trods af tilbagegang.

Derudover lykkedes det ikke for Slesvigsk Parti at blive repræsenteret i Region Syddanmark.

Det var ikke det bedste valg for partiet. Det erkender Carsten Leth Schmidt, der er formand for Slesvigsk Parti og nyvalgt medlem af byrådet i Haderslev.

- Vi ser et resultat i tre kommuner, hvor vi er gået temmelig dramatisk tilbage. Vælgerne har ikke anerkendt den store politiske indsats, vi har ydet, og det skal vi selvfølgelig tænke over, siger han.

Han tror, at problemet er, at partiet ikke har formået at markere sig nok.

Anderledes ser det dog ud i Sønderborg, hvor partiet er gået stærkt frem - blandt andet takket være Stephan Kleinschmidt, som har været ude efter borgmesterposten. Her har partiet øget antallet af mandater fra tre til fem.

- Det er en stor jubelhistorie, som i stor stil baserer sig på Stephan Kleinschmidt store engagement. Det er helt sensationelt, mener Carsten Leth Schmidt.