Uffe Elbæk efter møgsager: Vi er et uperfekt parti

Dagen før kommunalvalget undskylder den politiske leder for Alternativet for 'uacceptable sager'.

- Jeg vil gerne give jer alle min uforbeholdne undskyldning. Jeg er oprigtigt ked af, at I skal belemres med negative historier om ting, som jeg og mine kollegaer på Christiansborg ganske enkelt skulle have klaret bedre, lyder det fra Uffe Elbæk. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Scanpix)

'Alternativet er ramt af sager om krænkelser'. 'Alternativet dropper fuckswing og dark rooms til valgfest'. 'Alternativet ville have ansatte til at sende intimbilleder'.

Sådan lyder tre overskrifter fra den sidste uge om partiet Alternativet.

Og mediernes seneste tids skriverier om krænkelser, ledelsessvigt, vild festkultur og om en valgfest på et sted, der normalt har sexgynger hængende i loftet, får nu den politiske leder for partiet, Uffe Elbæk, til at give sin uforbeholdne undskyldning til vælgere og medlemmer af partiet.

- Jeg vil gerne give jer alle min uforbeholdne undskyldning. Jeg er oprigtigt ked af, at I skal belemres med negative historier om ting, som jeg og mine kollegaer på Christiansborg ganske enkelt skulle have klaret bedre, skriver han i et opslag på Facebook.

- Jeg må blot sige, at vi er et uperfekt parti. Ligesom jeg i øvrigt alle dage har været et uperfekt menneske, lyder det videre i opslaget.

Krænkelser, pik-collage og fuck-swings

Den negative omtale af partiet tog fart torsdag i sidste uge, da avisen Jyllands-Posten kunne fortælle, at Alternativets ledelse på Christiansborg havde sat en kulegravning i gang efter flere sager om seksuelle krænkelser.

I går ramte Alternativet så forsiden af Jyllands-Posten igen, fordi ansatte i partiet tidligere på året fik en opfordring fra en chef om at sende fotografier af deres "pik i slap tilstand".

De skulle bruges i forbindelse med en 100 års fødselsdag på Alternativets stamværtshus, Centralhjørnet, så partiet kunne give "en lille fiffig collage" af de mandlige kønsorganer, forklarede chefen.

Den opfordring blev sendt videre af partiets pressechef, Magnus Haslebo, som tilføjede, at Uffe Elbæk "selvfølgelig er med på idéen, så det kan blive et rent tilløbsstykke dernede". Der gik dog ikke mange timer, før flere medlemmer af partiet ytrede deres utilfredhed med projektet, som blev droppet.

I dag, dagen før kommunalvalget, trak partiet så overskrifter på grund af sex igen. Alternativet i København afholder nemlig valgfest på baren Monastic i København, hvor såkaldte 'fuckswings' og 'dark rooms' plejer at være en del af interiøret.

- Det er voldsomme ting, der gør mig inderligt ked af det. Helt ind i sjælen. Sager, der ikke er, aldrig var og aldrig bliver ok. Og som gudskelov heller ikke på nogen måde er kendetegnende for Alternativet som sådan eller vores politiske sekretariat på Christiansborg, skriver Uffe Elbæk i opslaget og fortsætter:

- At det alligevel er kommet så vidt, at det overhovedet er sket, tager jeg ansvaret for som politisk leder for Alternativet.