Uffe Elbæk til alternativister: Vi må aldrig blive et perfekt parti

Jeg tager ansvaret på mine skuldre, sagde Uffe Elbæk i tale ved Alternativets fest i København.

Den politiske leder af Alternativet, Uffe Elbæk, påtager sig ansvaret for partiets dårlige sager.

Efter flere dage med dårlig omtale i medierne blev Uffe Elbæk her til aften konfronteret med sine egne græsrødder ved en valgfest i København.

Her tog Alternativets leder det fulde ansvar for de verserende sager om blandt andet krænkelser og opfordringer til at sende intimfotos.

- Jeg tager ansvaret på mine skuldre, for man skal altid tage ansvaret, når man har vagten. Jeg håber, vi alle kan finde ud af at komme videre, lød det fra Uffe Elbæk på talerstolen.

Han erkendte samtidig, at den negative omtale af partiet kan få konsekvenser for valgresultatet, der efterhånden er begyndt at tikke ind.

- Det kan få indflydelse på resultatet i dag. Det ved vi jo, men på den anden side vidste vi slet ikke, hvordan resultatet ville blive, fordi det er første gang, vi er på kommunalvalg, sagde Uffe Elbæk, der holdt talen LGBTQIA-baren Monastic i indre København.

Det var her, de meget omtalte 'fuckswings’ og ’dark rooms’ var en del af programmet, men gynger og mørke rum røg dog ifølge Alternativet i København af plakaten allerede i sidste uge. Trods det opfordrede gruppeformand René Gade i går partiets folketingsmedlemmer til at blive væk fra Monastic, men det havde Uffe Elbæk valgt at ignorere.

Ifølge Ritzau har Uffe Elbæk været i dialog med René Gade, der skulle have udtryk forståelse for, at han holdt tale på den omdiskuterede natklub.

Elbæk: Jeg er berørt

Partilederen lagde sent i går aftes en lang opdatering på Facebook, hvor han blandt andet kaldte Alternativet "et uperfekt parti". Og her til aften opfordrede han medlemmer og græsrødder til aldrig at ændre på det:

- Vi må aldrig i vores selvforståelse blive et perfekt parti, for vi er et uperfekt parti af uperfekte mennesker, sagde Uffe Elbæk, der begræd, at de dårlige sager har ramt partiet netop nu:

- Jeg har lyst til at sige til jer, der har kæmpet derude og har givet alt af jer selv, og så her lige før målstregen, så skal I forholde jer til problemer, I overhovedet ikke har aktie i: Det er jeg af gode grunde som politisk leder af Alternativet berørt af, sagde han.

Uffe Elbæk stemte tidligere i dag på Frederiksberg.

Tidligere på dagen erkendte Alternativets spidskandidat i København, Niko Grünfeld, at de seneste dages skriverier om en krænkelsessag, "en overdreven festkultur" og en noget alternativ valgfest formentlig skader tilliden til partiet fra dele af vælgerkorpset.

- Jo, det skader nok i forhold til nogle tvivlere, som tænker: ’Hey, skal jeg sætte mit kryds ved det grønne, eller hvad’, sagde han til DR Nyheder.

Særligt sagen, hvor en medarbejder blev anklaget for et overgreb mod et yngre medlem og opsagt, men kort efter genansat, betragter Grünfeld for at være alvorlig.

Facebook
Twitter