Venstre i Dragør fik en borgmester og en ekstra god julefrokost

Dragørs Venstrefolk var samlet til julefrokost, da de fik at vide, at de får lov at beholde borgmesterposten.

På Café Espersen i Dragørs gamle havn sidder den lokale Venstre-forening sent lørdag aften samlet om et julefrokostbord og har det rigtig godt.

Rigtig godt, fordi de netop har fået at vide, at deres mand Eik Dahl Bidstrup får lov at beholde posten som kommunens borgmester, de næste fire år. En konstitueringsaftale med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet faldt på plads her til aften efter flere dages slagsmål om posten.

- Det er jeg selvfølgelig glad for, siger den nye borgmester, som er trukket væk fra langbordet og står op af en plattebesat væg i det lavloftede lokale. Ved keyboardet i det tilstødende lokale bliver der spillet gamle revyviser.

- Det har været nogle intense dage, hvor vi har snakket rigtig meget og vendt rigtig meget.

Aftalen er kommet i stand med et smalt flertal på et enkelt mandat, hvilket blandt andet skyldes, at de tre konservative mandater ikke ønskede at være med.

Dragør, Dragør, dejlige by

Lokallisten Tværpolitisk Forening, som fik flest mandater, er heller ikke med i aftalen, men Eik Dahl Bidstrup tror, at samarbejdet bliver godt alligevel.

- Det er en lille by, så vi snakker rigtig meget om tingene ned i det små, og derfor er jeg helt fortrøstningsfuld med, at vi får lagt en god retning sammen (...), og jeg håber selvfølgelig også, at vi får et rigtig godt samarbejde med de to tilbageværende partier, siger borgmesteren.

Parterne har forhandlet siden valget i tirsdags, og er en af de sidste kommuner til at finde en borgmester.

- Sådan er det typisk, når man har en masse partier, der er lige store, og det er tilfældet i Dragør (...) Så tager det noget tid at samle et flertal, siger han, inden han vender tilbage til langbordet og de andre, der vuggende med hinanden under armene synger "Dragør, Dragør, dejlige by".

Nu er det kun Slagelse og Læsø Kommune, der mangler at få sat navn på en ny borgmester.