Wilbek får bred konstituering: 'En nats søvn fik fornuften til at råde'

Torsten Nielsen (K) kaldte Wilbeks forhandlingsmetoder for 'diktatur', nu er Konservative med i konstitueringen.

Der var dårlig stemning hos De Konservative og SF i Viborg i nat, hvor det stod klart, at Venstres spidskandidat Ulrik Wilbek kunne samle et flertal med støtte fra Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Men nu er begge partier med i konstitueringen.

- At Ulrik Wilbek sad i borgmesterstolen, var vi ikke tilfredse med i går, og det er vi heller ikke i dag. Men nu sidder han der, og så må vi se, hvor meget vi kan få ud af det, siger Kai O. Andersen, spidskandidat for SF.

I alt peger fem partier på Ulrik Wilbek som borgmester. Kun Enhedslisten med et mandat står udenfor.

- Der er enighed blandt de 30 byrådsmedlemmer om det politiske indhold i konstitueringaftalen og fordelingen af udvalgsposter, siger Per Møller Jensen, spidskandidat for Socialdemokratiet.

'Det er i min verden diktatur'

Bølgerne gik ellers højt på rådhuset i Viborg i nat. Den nuværende borgmester Torsten Nielsen (K) var tydeligt skuffet, da Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti præsenterede deres fælles plan for fordelingen af poster i Viborg Kommune for De Konservative.

- Vi fik rullet et dokument ud med beskeden: 'Værsgo, take it over leave it'. Det tog tre minutter og havde intet med forhandlinger at gøre. Det er i min verden diktatur, sagde den nu afgående borgmester i går.

Det har ikke været muligt at fange Torsten Nielsen onsdag eftermiddag, men den dårlige stemning er tilsyneladende forduftet. SF-spidkandidaten fortæller, at en nats søvn har hjulpet.

- Vi har været hjemme og sove, og det hjælper jo altid. Politikere er følelsesmennesker, og vi hidser os op og er ikke tilfredse med sådan, som tingene går. Men fornuften får jo lov at råde til sidst, siger Kai O. Andersen.

Partierne vil præsentere udvalgsposterne og det politiske indhold til et pressemøde i morgen klokken 10.

Resultater og Kommuneportræt

Se alle resultater

Bliv klogere på Viborg