Wilbek ny borgmester i Viborg

Den tidligere håndboldlandstræner Ulrik Wilbek skal være ny borgmester i Viborg.

Ulrik Wilbek fra Venstre er Viborgs nye borgmester.

- Venstre har i 28 år ikke været borgmesterparti, men har mange gange været det største parti. Det har været en af de opgaver, jeg har skulle påtage mig, at prøve at se, om det kunne lade sig gøre, siger Ulrik Wilbek.

Venstre er gået sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti for at danne flertal.

- Det havde ikke kunne lade sig gøre uden de to partier, og vi har forhandlet fint og sobert. Dem er vi rigtig godt tilfredse med, og vi håber stadig, der er endnu flere, der vil tilslutte sig, siger Ulrik Wilbek.

Venstre fik 32,3 procent af stemmerne, hvilket stort set er det samme som ved sidste kommunalvalg. På grund af valgforbundet mister partiet dog to mandater.

Onsdag eftermiddag forhandler partierne stadig om, hvordan udvalgsposterne skal fordeles, og hvor De Konservative - med den nu vragede borgmester, Torsten Nielsen (K) - også er inviteret med til forhandlingerne.

Han er dog langt fra tilfreds med at miste borgmesterposten, efter partiet ellers er gået frem.

- Når vi står med et godt valg, så skal vi også have betaling for det, ellers er der ingen rimelighed i noget som helst, siger Torsten Nielsen.

Ulrik Wilbek var også Venstres spidskandidat til kommunalvalget i 2007, men da han sagde ja til jobbet som herrelandstræner i håndbold, blev de politiske drømme sat på stand by.

I januar sidste år annoncerede han, at han ville gøre endnu et forsøg på at blive Viborgs borgmester, hvilket altså nu ser ud til at være lykkedes.

Mandaterne i Viborg Kommune fordeler sig således

  • Venstre 10

  • Socialdemokratiet 9

  • Konservative 7

  • Dansk Folkeparti 2

  • Socialistisk Folkeparti 2

  • Enhedslisten 1

Opdateret med mandatfordeling og nye citater af Ulrik Wilbek kl 14.00

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter