Kvinfo er uforstående over udsigten til at miste millionstøtte

Kvinfo har ikke fået signal om, at Integrationsministeriet skulle være utilfreds med indsats, siger direktør.

Vi har ikke på noget tidspunkt fået nogen signaler om, at ministeriet er utilfreds med indsatsen, hverken i forhold til opnåede resultater eller aktiviteter fremover, siger direktør Suzanne Moll. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

Det kommer fuldstændig bag på Kvinfos direktør, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har meldt sig klar til at sløjfe de cirka to millioner kroner, Integrationsministeriet støtter Kvinfo med.

- Vi er på Kvinfo helt uforstående over for meldingen. Vi har ikke på noget tidspunkt fået nogen signaler om, at ministeriet er utilfreds med indsatsen, hverken i forhold til opnåede resultater eller aktiviteter fremover, siger Suzanne Moll.

- Vi har afleveret en handlingsplan til ministeriet for en måned siden og ikke hørt noget. Derfor kommer denne melding bag på os, siger hun.

Kvinfo har de seneste dage været under beskydning fra flere sider.

Mandag fratog kulturminister Mette Bock (LA) videncenteret opgaven med at drive bibliotek og sløjfede de penge, der følger med.

Debatten blussede endnu mere op, da Liberal Alliances Laura Lindahl tirsdag meddelte, at LA vil droppe al statsstøtte til Kvinfo, som hun kalder venstreorienteret.

Og onsdag har Inger Støjberg så også meldt sig også på banen med kritik af Kvinfo.

- For mig handler det om, hvor vi bruger pengene bedst. Og jeg mener ikke, at Kvinfo er de bedste til at løse opgaven med minoritetskvinder, siger Støjberg.

Men følge Suzanne Moll har Kvinfos mentornetværk en dokumenteret effekt i at få udenlandske kvinder i arbejde og på et niveau, hvor de kan udnytte de kvalifikationer, de har med sig, når de kommer.

- Vi kan ikke se, hvordan det på nogen måde kan stride mod den politik, der er meldt ud fra regeringen, siger direktøren.

/ritzau/