Kvote 2-ordning kan få Enhedslisten til at æde adgangskrav erhvervsskoler

Hvis man laver en kvote 2-ordning, så kan Enhedslisten gå med til adgangskrav på erhvervsskolerne.

Uddannelsesordfører for Enhedslisten Rosa Lund kan godt gå med til adgangskrav på erhvervsskolerne - hvis der også bliver indført en kvote 2-ordning. (© DR)

Hidtil har Enhedslisten stået alene på Christiansborg om at være imod adgangskrav som karakteren 2 i dansk og matematik for at komme ind på en erhvervsuddannelserne.

Men nu er Enhedslisten klar til at gå på kompromis, hvis man indfører en kvote 2-ordning.

- Det er ikke alle unge, der synes, at det er hverken sjovt eller let at skrives essays, men måske er de gode til at bruge deres hænder og lærer bedst, når de står med tingene i hænderne. De skal selvfølgelig have adgang til erhvervsuddannelsen, alt andet er tåbeligt. Derfor foreslår vi, at hvis der indføres adganskrav, skal der være kvote 2-ordning, siger Rosa Lund, uddannelsesordfører for Enhedslisten, til dr.dk.

Forhandlingerne om fremtidens erhvervsskoler er gået ind i den afsluttende fase og mandag morgen startede endnu en runde hos undervisningsminister Christine Antorini (S).

Langtrukket forhandlingsproces

Med Enhedslistens udmelding om kvote 2 kan et lille fremskridt i erhvervsskoleforhandlingerne være på trapperne.

I hvert fald er der mulighed for at afhøvle en af de store knaster, som handler om adgangskravene.

Allerede i oktober sidste år fremlagde regeringen sit udspil til en reform af erhvervsuddannelserne, og i Helle Thorning-Schmidts (S) tale til Folketingets åbning gjorde statsministeren det klart, at det er et af regeringens store satsninger.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter