Tema Eva Kjer Hansen-sagen

LA: Ærgerligt at vælte en minister, fordi man ikke har læst papirerne

Liberal Alliance har fortsat fuld tillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Simon Emil Ammitzbøll(LA) ankommer til møde i Statsministeriet på Christiansborg hvor de konservative tidligere på aftenen udtrykte mistillid til Eva Kjer Hansen . Derfor har statsminister Lars Løkke Rasmussen indkaldt til møde for at se om regeringen fortsat har flertal(Foto: Jens Astrup/Scanpix 2016) (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Meldingen om de Konservatives mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen kommer bag på Liberal Alliance, der har måtte sende partiets folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll til borgerligt partiledermøde.

Mødet, som statsminister Lars Løkke Rasmussen har indkaldt til, handler ifølge Løkke om at få vished om, hvorvidt der fortsat er et flertal for regeringen. Simon Emil Ammitzbøll understreger, at Liberal Alliance fortsat har tillid til ministeren.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

- Jeg har tænkt mig at sige, at LA fortsat bakker 100 procent op om Eva Kjer Hansen som landbrugsminister.

Han ærgrer sig over, at de Konservative nu ser ud til at få væltet Eva Kjer Hansen fra ministertaburetten.

For ifølge Liberal Alliance handler sagen ikke om vildledning af Folketinget og misvisende tal om udledningen af kvælstof i forbindelse med Landbrugspakken.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at man vil vælte en minister, fordi man ikke selv har læst papirerne og har forberedt sig ordentligt, siger Simon Emil Ammitzbøll.

- Det er utroligt, at man kan blive væltet, fordi modparten ikke har læst notaterne.