LA bliver i regeringen: Krisemøde accepterer Samuelsens undskyldning

Liberal Alliance skal genvinde troværdigheden, lyder konklusionen på partiets hovedbestyrelsesmøde i Nyborg.

Det bliver et langt, sejt træk at genvinde troværdigheden, understreger Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Liberal Alliance skal fortsat være en del af regeringen - og Anders Samuelsen skal fortsat stå i spidsen for partiet.

Det er den klare konklusion ovenpå Liberal Alliances hovedbestyrelsesmøde, hvor Anders Samuelsen igen undskyldte for håndteringen af de forliste skatteforhandlinger op til jul og de tumultariske uger, der er fulgt efter for partiet.

- Konklusionen er, at Liberal Alliance bliver i regeringen og arbejder videre for at skabe flere liberale resultater. Der er også fuldstændig enstemmig opbakning til, at jeg bliver som partiets leder, lød det fra Anders Samuelsen efter mødet.

Mødet kom i kølvandet på, at flere i Liberal Alliances bagland har påpeget, at partiet bør træde ud af regeringen som følge af, at den har droppet de største ambitioner på skatteområdet.

Og den kritik blev til en vis grad også ytret på bestyrelsesmødet, fortalte Anders Samuelsen efterfølgende.

-Men langt, langt de fleste, også dem, der har været kritiske, understregede, at der ikke er tvivl om, at vi skal blive i regering, sagde LA-lederen.

En fundamental krise

På trods af, at partiet nu er blevet enige om at kæmpe videre for mærkesagerne som en del af regeringen, kan partiet dog ikke løbe fra, at det er midt i en alvorlig krise.

Det siger DR's politiske analytiker, Jens Ringberg, ovenpå hovedbestyrelsesmødet, hvor Anders Samuelsen også lagde vægt på, at partiet fremadrettet i højere grad vil forfølge andre politiske mål end blot at sænke skatterne.

- Måske er det vejen frem for Liberal Alliance at prøve at være noget andet end et skattelettelses-parti, siger Jens Ringberg.

- Men det er tegn på en kæmpe krise, at man som parti har haft én identitet igennem 10 år, der ikke duer længere.