LA fastholder valgtrusler eller lavere topskat

S afviser kategorisk topskattelettelser, mens DF åbner for en mindre topskattelettelse.

Simon Emil Ammitzbøll fra LA fastholder, at topskatten skal sænkes, eller vil partiet vælte regeringen. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Liberal Alliance står fast på sit ultimative krav til regeringen om en sænkelse af topskatten i forbindelse med efterårets skatteforhandlinger, siger ordfører Simon Emil Ammitzbøll. Ellers vil partiet vælte regeringen.

- Vi har valgt at pege på Lars Løkke Rasmussen som statsminister for en regering, der sænker topskatten med fem procentpoint. Og det er vi sikre på, at han leverer i efteråret i samarbejde med de blå partier, siger han.

Socialdemokraterne har længe meldt ud, at de ikke stemmer for at sænke den procentsats, topskatteydere betaler, men i Børsen fastslår partiet nu, at det heller ikke stemmer for at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat.

Ifølge regeringsgrundlaget vil Venstre sænke topskatteprocenten fra 15 til 10.

Det har Dansk Folkeparti hidtil afvist, men nu åbner skatteordfører Dennis Flydtkjær for en mindre topskattelettelse, fordi man ikke skal stille ultimative krav.

Simon Emil Ammitzbøll understreger, at LA ikke er tilfreds med, at den såkaldte topskattegrænse bliver hævet, så færre danskere betaler topskat.

- At hæve topskattegrænsen er ikke et alternativ til at sænke topskatten i procent. Det er sidstnævnte, som Liberal Alliance har øjnene på i efteråret. Men ikke alene. Vi mener, at skatten skal sænkes både i toppen og i bunden, siger han.

/ritzau/

FacebookTwitter