LA København: Forslag til kriminelle er det glade vanvid

Liberal Alliances gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Lars Berg Dueholm er rystet over Ninna Thomsens forslag, og kalder det for "det glade vanvid".

Det lyder som det glade vanvid.

Sådan siger Liberal Alliances gruppeformand i Københavns borgerrepræsentation, Lars Berg Dueholm, om sundhedsborgmester i København, Ninna Thomsen (SF) forslag om, at unge, der er på vej ind i kriminel løbebane, skal have mulighed for at komme forrest i jobkøen.

- Jeg er rystet over, at Ninna Thomsen i ramme alvor ønsker at sende et budskab til unge om, at en kriminel tilværelse gør dem til førstevælgere på jobcenteret. Det er for mig at se misforstået omsorg, for vi skal aldrig derud, hvor vi belønner folk for at begå kriminalitet, siger Lars Berg Dueholm.

Kriminelle skal have en hård straf

Lars Berg Dueholm mener at det er dybt forkert, at de unge, og de børn der gør det godt i skolen og opfører sig ordentligt, skal overhales af dem, der ikke gør.

- Skal de kriminelle have en straf og skal de mærke, at det ikke er uden konsekvenser at begå kriminalitet - eller skal de tvætimod have en belønning. Dér er jeg fundamentalt uenig med Ninna Thomsen, siger Lars Berg Dueholm.

Han mener tværtimod, at vi skal være meget bedre til at straffe de kriminelle her i landet.

- Selvfølgelig skal vi forebygge og kæmpe for at stoppe tilslutningen til banderne, men det gør vi altså ikke ved at give hårdkogte kriminelle særlige privileger på bekostning af alle andre. I stedet skal vi sikre, at dem, der begår grov kriminalitet, får en hård straf. For så længe kriminelle sidder bag lås og slå, så laver de altså ikke ulykker, siger Lars Berg Dueholm.

Han mener, at uanset hvor gode intentionerne bag dette forslag måtte være, er det en kæmpe falliterklæring mod lovlydige borgere, hvis kommunens svar på grov kriminalitet er et jobtilbud.

Facebook
Twitter