LA-leder involveret i fodboldvold som ung: 'Har ikke levet mit liv efter, at jeg skulle være partileder'

Alex Vanopslagh var involveret i to voldsepisoder i forbindelse med FC Midtjyllands kampe. Den ene gav bøde fra politiet.

Alex Vanopslagh blev formand for Liberal Alliance efter partiets katastrofale folketingsvalg. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Den nye partileder for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, er inkarneret FC Midtjylland-fan.

I dag bliver det ikke til mange kampe på stadion, men som ung stod han hver søndag på tribunen både på ude- og hjemmebane for at støtte sit hold.

Ved to lejligheder endte det dog voldeligt, og Alex Vanopslagh fik karantæne fra stadion i Herning og en bøde fra politiet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. 27-årige Alex Vanopslagh var på daværende tidspunkt 16-18 år.

Det bekræfter LA-partilederen over for Ekstra Bladet.

- Jeg var smart i en fart. En ung mand, der nok gik og kedede sig en hel del i Herning. Jeg har ikke levet mit liv efter, at jeg en dag skulle blive partileder, siger Alex Vanopslagh til Ekstra Bladet.

Han har ikke ønsket at stille op til et interview med DR Nyheder.

Voldsepisoden, der gav ham karantæne fra stadion og en bøde fra politiet, fandt sted i 2011.

Efter en hjemmekamp mod Randers var Alex Vanopslagh og nogle andre fans på vej væk fra stadion, da en af hans venner er ved "at få en ordentlig én på tuden", hvilket fik partilederen til at hjælpe ham.

- Jeg kunne bare være gået min vej, hvilket også var det, jeg først gjorde. Da jeg så, at min rigtig gode kammerat var ved at få nogle tæsk, så tog jeg den dårlige beslutning at forsvare ham, forklarer han til Ekstra Bladet.

Slåskamp med Brøndby-fans

Den anden voldsepisode som Alex Vanopslagh var en del af, fandt sted på et værtshus i Herning, hvor han varmede op til en kamp mod Brøndby sammen med nogle venner.

Her troppede nogle Brøndby-fans op, som de kom op og slås med.

- Jeg syntes ikke rigtig, jeg havde andre muligheder end at slå fra mig. Og det gjorde jeg så (...) Man ved jo ikke, hvordan man reagerer på den slags, før man står i situationen, siger Alex Vanopslagh.

Han var en del af FC Midtjyllands såkaldte "ultras-gruppering", som ofte bliver sat i forbindelse med hooligans, men det vil Alex Vanopslagh ikke beskrive sig selv som.

- Jeg var stemningsskabende. Og jeg har da også afbrændt romerlys på stadion. Men hooligan var jeg ikke, siger han.

Facebook
Twitter