LA-lokalformand går i protest efter ledelsens medvirken i TV Avisen

Landsformand udtalte sig bramfrit om regionsrådsmedlem på tv. Det får nu lokalformand til smække med døren.

Forholdet mellem Liberal Alliances partitop på Christiansborg og dele af partiets lokale medlemmer i det sydlige Danmark er mildest talt højspændt.

Det skyldes dels de kuldsejlede forhandlinger om skattelettelser og den fortsatte regeringsdeltagelse. Men det skyldes også et interview i TV Avisen.

Stridighederne tog for alvor fart i mandags, hvor partiets enlige medlem af Region Syddanmark, Marianne Mathiesen,forlod partiet, fordi det havde ”mistet sin troværdighed”.

Nu smutter også lokalformanden for Esbjerg Kommune, Rene Christensen-Dokbua, fra partiet sammen med partifællen Carsten Grumsen. Det sker som en udløber af Marianne Mathiesens udmeldelse. Som kommentar på hendes farvel til partiet sagde landsformand Leif Mikkelsen i TV Avisen, at det ikke kom bag på ham.

- Hun var også godt utilfreds med valget og synes ikke, hun fik opmærksomhed nok. Det er nok også det, der har ført til det her nu. Hun synes simpelthen ikke, hun bliver pleaset nok. Det er der ikke noget at gøre ved. Så må hun klare sig selv, sagde han som kommentar.

10 sekunders interview i tv afgjorde sagen

Den kommentar er faldet de to lokale liberale så meget for brystet, at de nu vender Liberal Alliance ryggen. Det skriver de i et fælles opslag på Facebook. Her begrunder de også deres farvel med, at Liberal Alliance fortsat er med i VLAK-regeringen.

”Som følge af den uændrede politiske situation, og ikke mindst usande kommentarer fremsat om Marianne, efter hendes udmeldelse, af blandt andet Leif Mikkelsen og JB (Joachim B., red.) Olsen har vi nu også valgt at trække os fra LA EK bestyrelsen, og melde os ud af Liberal Alliance, skriver Rene Christensen-Dokbua og Carsten Grumsen.

René Dokbua har tidligere talt ud om sit skuffelse over partitoppens optræden på Christiansborg. Han har i dag ikke været muligt at få fat i til en uddybende kommentar.

Bestyrelsesmedlem i LA i Esbjerg Kommune, Carsten Grumsen, siger om sin udmeldelse, at det skyldes Leif Mikkelsens udtalelser til DR.

- Da jeg så hører Leif Mikkelsens udtalelser omkring Marianne, det var hovedet på sømmet for mig. Der traf jeg beslutningen og jeg meldte mig ud her til morgen.

- Der var flere ting, der gjorde, at det var for meget. De insinuerede, at hun manglede opmærksomhed, og at hun for lang tid siden havde besluttet at melde sig ud af LA, men kun blev for at blive genvalgt til regionsrådet. Og det er bare en lodret løgn, og det er slet ikke sådan verden hænger sammen, siger han.

Tusind tak

På Facebook kvitterer finansordfører Joacim B. Olsen på beslutningen om udmeldelse således:

”Tusind tak!”

Tak til de to lokale er der også fra tidligere LA-medlem Marianne Mathiesen. Dog af en anden årsag.

”Tak for støtten, Esbjerg. Nej, det var ikke rart at høre Leif Mikkelsen nedgøre min person på DR 1,” skriver hun på Facebook.

Udmeldelserne kommer efter et par uger, hvor flere af Liberal Alliances lokalformænd har opfordret partiet til at træde ud af regeringen.

Liberal Alliances landsformand, Leif Mikkelsen, siger til DR Nyheder, at han ikke har så meget at sige til de tos beslutning, men:

- Jeg ønsker dem bare held og lykke. Det er helt frivilligt at være her og helt frivilligt at melde sig ud.

Facebook
Twitter